Hodinky nejsou holinky. Vypovídají o osobnosti majitele

Nejoblíbenějším modelem letošních Vánoc se staly hodinky Festina (v ceně 2700 – 8000 Kč)
  |  Komerční sdělení

Ať už věříte své intuici, nebo ne, na vytvoření první dojmu o neznámém člověku stačí 12 sekund. Podvědomě si všímáme detailů, protože často vydají za tisíc slov. Jedním ze zajímavých prvků mohou být třeba náramkové hodinky.

Dostali jste své vysněné hodinky od Ježíška, nebo si svůj vysněný model trpělivě vybíráte? Vězte, že to není jen módní doplněk. S jejich výběrem si dejte na čas.

Luxusní hodinky z limitované série můžete vyhrát i ve Velké vánoční soutěži s hodinářstvím Nelashop.

 

Čas na historii

Když na začátku 20. století náramkové hodinky vystřídaly kapesní variantu, staly se tak rázem praktickým a vždy dostupným doplňkem. Zejména pro muže, kteří potřebovali pro svou profesi přesné měření času. Byly tak původně výsadou především železničářů a poštovních doručovatelů. Hodinky však nabývaly stále větší oblibě i u dalších zaměstnání. Vývojem materiálů i dalších technologií vznikaly kapesní přístroje na měření delších časových období či lunární činnosti. Na trhu se objevily i hodinky vodotěsné nebo vykládané diamanty. Vývojem prošlo i samotné nošení. Stalo se zvykem, že náramkové hodinky se nosí na levé ruce. Podle všeho to vyplynulo z původních praktických účelů: na levé ruce se méně odíraly a poničily při práci.

 

Digitální, anebo analogové

Zápěstí je dobře dostupné a viditelné místo, a tím pádem i hodinky. Stačí pár nevědomých gest a nonverbální komunikace. Na první či druhý pohled si vašich hodinek všimnou i partneři nebo neznámí lidé, s kterými přijdete do kontaktu. Před několika lety přišly do módy přístroje s digitálním ukazatelem času a neexistoval snad nikdo, kdo by tuto variantu nenosil. V současné době jsou na trhu dostupné různé modely, nejčastější variantou jsou dnes elektronické (quartzové) strojky s ručkovou indikací. Hodinářské řemeslo se také těší stále velké oblibě sběratelů. Technicky dokonalé, ručně vyráběné strojky a důmyslná originální konstrukce hodinek podtrhují jedinečnost a prestiž svých nositelů. Výjimkou nejsou ani repliky starých modelů nebo hodinky vykládané diamaty. Nové materiály jsou k dostání i u dostupných značek.

Přečtěte si více o tom, jak se spojila česká hodinářská tradice a český křišťál.

 

Dnes letí safírové sklo

Pokud si nenecháváte zrovna vyrábět hodinky na zakázku, doporučujeme si s jejich výběrem dát opravdu na čas. Na trhu můžete najít modely nejrůznějších stylů, barev a velikostí. Hodinky by měly podtrhnout váš osobitý styl. Nové materiály umožňují hodinářům vyrábět modely nejvyšší kvality. Používají se na samotné tělo hodinek i na vnitřní strojky.

Jak ale vybrat správný model? Jedním z parametrů, který musíte zvážit, je tvar a materiál vnějšího těla hodinek. Zamyslete se, jak a kdy je budete používat. Budete je nosit každý den k elegantnímu obleku, nebo i na běžné neformální chvíle?

Dostupné jsou již hodinky vyrobené z nerezové oceli, titanové či keramické. Nerezové tělo hodinek je dostatečně pevné a odolné. Titanové hodinky jsou lehké, odolné a nezpůsobují alergie či ekzémy. Jsou oblíbené u mužů i žen a poznáte je podle neutrální syté šedé barvy. Keramické hodinky vydrží i extrémní zatížení. Použitý materiál je tvrdší, než nerezová ocel a prakticky se nedá poškrábat. Navíc vypadá velmi elegantně. Keramika je vhodná i pro alergiky a lidi s pokožkou citlivější na kovy. Odpadají tak starosti s nepříjemnými ekzémy, které občas při nošení hodinek vznikají.

Výběr voděodolných hodinek svědčí o praktičnosti nositele. Ví, že hodinky odolné proti povětrnostním podmínkám jsou z kvalitních materiálů a jen tak se nepoškrábou. Každý s voděodolnými hodinkami přeci není hloubkový potápěč.  Safírové sklo se stalo v poslední době módním hitem díky mobilním telefonům. Takové sklo skutečně odolá i příležitostným škrábancům. Nemusíte se proto hodinky bát nosit i do pracovního prostředí. 

Prohlédněte si nejoblíbenější hodinky letošních Vánoc

Černým koněm letošních Vánoc je značka Lotus (ceny se pohybují v rozmezí 2200 do 14 000 Kč - limitovaná edice) možná díky skvělé reklamě seriehodinky Lotus značka ve světe známý i díky skvělé reklamě s vítězem MOTO GP, Marcem Márquezem
Zobrazit fotogalerii (3)

.

Ještě nevíte, kolik do hodinek investovat? Přečtěte si více o tom, jak vybrat kvalitní hodinky za 1000 i 10000 Kč.

 

Stačí jen vyfotit a vyhrát

Pro muže jsou často hodinky jediným šperkem, který nosí. Pro ženy je to více doplněk k celému outfitu. O vysněné hodinky můžete nyní soutěžit ve Velké vánoční soutěži na facebooku firmy Nelashop.cz. Ale pozor! Přihlásit se můžete pouze zasláním fotografie do 31.12.2015. Více o pravidlech soutěže se dozvíte zde. Hlavní cenou v soutěži jsou luxusní hodinky značky PRECIOSA (typ Purity Athena). Pro další výherce jsou připravené dárkové kupóny na výběr zboží v obchodech Nelashop.cz. Pomozte nám také vybrat nejlepší fotografie, stačí dát "lajk", hlasujte až do 3. 1. 2016.

Klíčová slova: