Štiřínský pivovar slaví vánočním speciálem

Skleněné lahve s patentovým uzávěrem byly naplněny v počtu sedmdesáti kusů
 

Ve Štiřínské stodole můžete ochutnat Vánoční speciál Magnát a odnést si lahev limitované edice. Podrobnosti nám prozradil sládek Ladislav Černý.

Celkem byly pro letošní Vánoce vyrobeny čtyři várky, každá o objemu cca 160 litrů. Doba zrání - ležení ve sklepě při konstantní teplotě 3 stupňů byla 60 dnů.

Zlatavý speciál

"Náš Vánoční speciál jsme uvařili dle staré receptury a  bez veškerých přísad či náhražek. Plzeňský, bavorský, karamelový a slad typu porter společně s chmelem ze  žatecké oblasti již při vaření dávaly příjemnou aromatickou  vůni a zlatavě tmavě hnědá barva mladiny zvýrazňovala vlastnosti  speciálu," popisuje výrobu štiřínský sládek Ladislav Černý.

Limitovaná edice

Zájemci se mohou s vánočním Magnátem potěšit i doma. "Pro letošní sváteční dobu konce roku jsme připravili a  stočili do skleněných lahví s patentovým uzávěrem, opatřených etiketou a páskou přes uzávěr, celkem 70 lahví tohoto výjmečného piva," říká sládek Ladislav Černý.

Oslavte s Magnátem

Jeden půllitr je v pivovarské restauraci nabízen za cenu 35 Kč a hosté jej velice rádi ochutnávají. Můžete si na něj zajít a oslavit Silvestra. Otevřeno mají dnes od 11 hodin a slavit se bude dokud bude zábava.

Klíčová slova: