Jak oslaví Silvestr lidé z jižního regionu

Rok 2016 je za dveřmi
 

Na způsob letošní oslavy jsme se zeptali ombudsmana benešovské nemocnice, starosty, umělce a dalších. Někdo slaví pracovně, jiní návštěvou Prahy či tancováním na horách.

Petr Ballek

Ombudsman benešovské nemocnice Rudolfa a Stefanie Petr Ballek: "S manželkou a malým synem pojedeme odpoledne na pohádku do Národního divadla a večer oslavíme v rodinném kruhu."

Jitka Chmelařová, kordinátorka Mateřského centra Pohádka z Jesenice u Prahy: "Dříve jsem pracovala v hotelu, kde byly náročné Silvestry. Co jsem na mateřské, tak je trávím s rodinou. Dnes jsme jeli k rodičům do Prahy, kde si uděláme procházku městem. Večer se budeme navracet do Jesenice. U televize nesedíme, spíš jsme pořád na cestách. Na půlnoc se scházíme u nás v Osnici se sousedy a pouštíme rachejtle."

Starosta Jiří Škvor

Starosta obce Ostředek Jiří Škvor: "Budeme slavit s rodinou a dětmi a budeme jíst chlebíčky u televize. O půlnoci odpálíme pár rachejtlí, připijeme si šampaňským a půjdeme si lehnout. Obvykle si také chodíme popřát s bratrem a rodiči, kteří jsou naši sousedé."

Pracovně stráví Silvestr Jolana Štefková, která je provozní ve Společenskému centru v Týnci nad Sázavou. "Budu vybírat vstupné, pomáhat za barem a o půl noci mám starosti odpalování ohňostroje. Dostala jsem instrukce od pyrotechnika a mám to na triku."

Kristián Mensa

Umělec a student Christián Mensa z Dolních Břežan: "Pojedeme k jednomu z členů naší taneční skupiny Opatow Flavours na chalupu u Liberce. Bude nás tam asi patnáct až dvacet, bude tam hudba a možná se bude i tančit."

Vedoucí Kulturního centra v Jílovém Lucie Pauzrová pojede s manželem do Prahy: "Půjdeme se podívat na město, žádné davové šílenství, pěkně po Starém městě a na Hrad. Dítě jsme dali k babičce a jdeme na procházku."

Kurátor Regionálního muzea v Jílovém u Prahy Jan Stachura bude slavit s kamarády. "Budeme u nich doma v Jílovém, bude nás asi patnáct. Na půlnoc máme přichystanou pyrotechniku"

Jak budete Silvestr 2015 slavit Vy?

Budeme slavit v rodinném kruhu
0% (0 hlasů)
Zúčastním se společenské oslavy
100% (1 hlas)
Pojedu na návštěvu nebo na výlet
0% (0 hlasů)
Nějak jinak.... (napište nám do komentářů jak)
0% (0 hlasů)
Celkem hlasů: 1
Klíčová slova: