Auto ve Zdibech srazilo dítě na přechodu

Auto zn. Ford focus najelo na středový pás.
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Řidič nedobrzdil na přechodu a narazil do dítěte, které bylo převezeno do pražské nemocnice.
 

V úterý 5. ledna kolem půl 9 ráno bylo ve Zdibech zraněno 11leté dítě. Stalo se to na přechodu u autobusové zastávky na čtyřproudové silnici ve Zdibech v ulici Pražská.

Na místě byli nejdříve obecní strážníci. "K události byla okamžitě vyslána autohlídka strážníků. Až na místě bylo zjištěno, že osobní vozidlo srazilo školáka na přechodu pro chodce. Strážníci zahřívali chlapce za pomoci izotermické fólie ze "zdravotnického batohu" až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Strážníci u řidiče provedli dechovou zkoušku, ztotožnili účastníky a zajistili místo nehody do příjezdu policistů," uvádí vedoucí strážník Luděk Wachtl.

"Ve Zdibech jelo vozidlo zn. Ford Focus směrem na Prahu. Před ním jedoucí vozidlo v levém jízdním pruhu zastavilo. 41letý řidič v pravém jízdním pruhu začal brzdit, ale nedobrzdil, protože silnice a přechod byly pod sněhem. Narazil pravou přední částí auta do dítěte," řekla ČtiDoma.cz policejní mluvčí Markéta Johnová. Alkohol u řidiče Fordu byl vyloučen.

Dítě utrpělo lehčí zranění. "Nezletilá osoba utrpěla zranění dolní končetiny a byla převezena do nemocnice Bulovka," doplnila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Klíčová slova: