Zdibští hasiči nemají kde trénovat

Zničené letiště
 

Během Vánočních svátků neznámý vandal poničil modelářské letiště ve Zdibech. K dopadení pachatele můžete přispět i vy!

Za oběť nepadlo ale jen letiště. „Ono to není pouze letiště, měsíc předtím šlo o fotbalové hřiště, hřiště u Sokolovny a v Klecanech na náměstí to byl trávník,“ dodává místostarosta Zdib, Zdeněk Jurkeník. Přesná výše škody není vyčíslená, dle vyjádření policie zatím neexistuje žádné podezření na pachatele.

Obnova

Plocha nesloužila jen leteckému spolku, ale i dobrovolným hasičům, kteří teď nemají kde trénovat. Jak dlouho bude trvat, než se vše uvede do původního stavu a jestli se na letišti dá přistávat nám řekl Tomáš Tondr, starosta SDH Zdiby. „Hned jak povolí mrazy, tak potřebujeme rekultivátorem všechno vyhrabat, počkat až to vyroste, zasít nový trávník a zaválcovat. Provozuschopné bude letiště přibližně v půlce května. V tuto chvíli jsme tam zkoušeli létat, ale nejde to, mohl by vypadnout podvozek.“

Odměna

Za dopadení pachatele místní fotbalisté vypsali odměnu v podobě sudu piva, starosta Jan Tvrdý zase nabízí pět tisíc korun. Zřejmě půjde o někoho v mladším věku, pachatel navíc musí mít pocit, že se k němu policie nemůže dopátrat.

Klíčová slova: