Černošice ušetřily půl milionu

Město Černošice
 

Není obvyklé, aby města nakupovala na burze, Černošice to zkusily! Vedle velkých měst, jako je Praha, Brno, nebo Karlovy Vary.

Nakupují elektřinu i zemní plyn. Občas využijí i elektronické aukce. Černošice dříve obchodovaly na Kladenské burze, ale díky dobrým referencím se rozhodly využít pražskou burzu. A ušetřily tak krásného půl milionu, který teď mohou investovat jinak. K obchodování na burze se vyjádřil i starosta obce Filip Kořínek. „Naše rozhodnutí paradoxně urychlila snaha kladenské burzy jejich pražského konkurenta kritizovat. Sehnali jsme si reference a prostudovali podmínky, a rozhodli jsme se pražské burze dát šanci.“ A jak dodává, s průběhem i výsledkem jsou spokojeni.  

Černošice nakoupily na rok 2016 úspěšně jak elektrickou energii, tak zemní plyn. Nebyli jediní! Město vystupovalo jako centrální zadavatel, když se pod jeho jménem současně kupovala energie i pro další partnery v regionu – pro město Řevnice, pro obce Všenory, Lety, Srbsko a Hlásná Třebaň.

Samotné Černošice uspořily téměř 184 tis. Kč za dodávku elektřiny a 285 tis. Kč za plyn. Blízké město Řevnice mají doma 83 tis. Kč za elektřinu a 235 tis. Kč za plyn.

Klíčová slova: