Spratkům vstup povolen?

Z prvních narozenin Coolničky. Kavárnu v pražských Vršovicích si maminky oblíbily hlavně pro její rodinnou atmosféru
 

Ne ve všech kavárnách a restauracích jsou děti vítány. Trnem v oku nejen provozovatelům bývají pro to, že jsou hlučné, dělají nepořádek, pobíhají a maminky málo utrácejí...

Možná si ještě vzpomenete na případ, kdy provozovatel restaurace v Mladé Boleslavi dal na dveře ceduli, že zařízení není vhodné pro děti do šesti let. Dostal za to pokutu a nakonec zkrachoval. Další ukázkou toho, že ne vždy a všude jsou děti vítány, byl spor postarších dam s maminkami v klánovické Besedě. Těm se zdálo, že jsou děti příliš hlučné.

Doporučujeme: Je Beseda v Klánovicích i pro děti? Seniorky zde prý napadly maminky...

Mají snad sedět doma?

„Je jasný, že čtyřleté dítě mi nebude sedět vzorně na klíně, než si vypiju kafe. Proto chodíme jen tam, kde jsou dětské koutky a je tedy logicky s dětmi počítáno. Je fakt, že i kamarádka se setkala s nelibostí personálu v jedné nejmenované pražské kavárně,“ říká maminka Andrea a dodává: „Chápu, že děti dokážou udělat pěknej brajgl a je na maminkách, zda nenchají dítě překročit hranice. Někdy se svých dětí nevšimnou, i kdyby číšníkovi po hlavě skákali. Na druhou stranu kvůli tomu, že mám děti, nebudu sedět doma.“

Baby friendly podniky

Naštěstí je spousta podniků, kde hluk, nepořádek, běhání a další řádění dětí nevadí. Naopak. K tomu tu tyto podniky jsou v prvé řadě. Které patří mezi ty oblíbené?

Kafé a kakao

Příjemný prostor na Vinohradech nabízí rodinám s dětmi kvalitní menu, vynikající kávu, dětem pak kakao, dorty. Hezky vybaven je i dětský koutek, nechybí wifi připojení. To vše za vcelku milé ceny s příjemným personálem.

Tip: Které dětské herny frčí?

Divoké matky

Kavárnu v pražském Karlínu založila herečka Kristýna Boková společně s maskérkou Barush Zik a ekonomkou Zuzanou Kolkovou s myšlenkou, že u nich v kavárně můžou děti úplně všechno. Herna je vybavená mimo jiné prolézačkami a hradly. Občerstvit se tu můžete kávou či jinými nápoji, v nabídce jsou i moučníky.

Mlsná Žirafa

Prima dětský koutek, milá obsluha, ale hlavně vynikající palačinky, kterých tu nabízí desítky druhů a to jak sladkých, tak i slaných. Kromě toho tu můžete ochutnat těstoviny, saláty, bagety nebo koktejly. Kavárnu najdete v pražských Strašnicích.

Coolnička

Vršovická kavárna s dětským koutkem je zároveň i menší hernou. Děti se tu mohou vyřádit na trampolíně, velké skluzavce či si zajezdit v autě či na poníkovi. Kromě příjemného personálu, rodinné atmosféry, si tu můžete vychutnat dobrou kávu nebo ochutnat i další dobroty. Výhodou oproti velkým hernám je fakt, že za dítětem nemusíte stále běhat, jelikož jej máte všude v dohledu. Nechybí přebalovací pult, nočníky nebo třeba wifi připojení.

Kam nejraději chodíte vy? Máte nějaký tip?

 

Klíčová slova: