Kde nakupuje česká máma? Víme to

Dcera modelky Ivety Lutovské Anetka trénuje s panenkou od oblíbené značky
 

Jaké značky maminky milují? Kam chodí pro oblečení, boty, dětskou výživu, pleny nebo nábytek? Jakého si nově oblíbily online prodejce?

Dle výsledků 4. ročníku ankety Česká máma dávají maminky jasně silné hlasy značkám, jež ve své kategorii prakticky nemají konkurenta. Na druhou stranu je fakt, že se mezi nimi objevili i nováčci, kteří sesadili stálice. Pojďme se podívat pod pokličku hlasování o nejoblíbenější značky českých maminek.

V pondělí a ve čtvrtek.... za LUPILU

Pokud v pondělí a ve čtvrtek sledujete aktuální nabídku obchodního řetězce Lidl, možná patříte mezi ty maminky, které daly svůj hlas značce dětského oblečení LUPILU (23,2 %). Jen o pár  hlasů za ním je ale v těsném závěsu značka dětského oblečení F&F (23,1 %). Třetí příčku si odnáší značka H&M (15,6 %).

Dětské boty? Jedině od DEICHMANNA

Čtyři roky po sobě daly české mámy jasnou volbu botkám z řetězce Deichmann (18,8 %). V letošním roce se ale na druhém místě už s 15 % umístila značka FARE. A v těsném závěsu je Baťa.

Kam pro hračky? Vede Dráčik

Prodejny hraček značky Dráčik (43,3 %) vítězí před druhou příčkou, kterou obsadily prodejny hraček Bambule (25,3 %) a Pompo (17 %). Dráčika najdete na 73 místech v Čechách a na Moravě. I podle volby maminek je stěží přehlédnutelný. Vítězství získal i v roce 2012 a 2014.

Ikea - vítěz na celé čáře

Máte doma dětský nábytek STUVA, TROFAST nebo HENSVIK? Nebo do IKEA zaskočíte třeba jen na "kuličky" a děti se mezitím vyřádí v dětském koutku? Ať tak či onak, IKEA válcuje v kategorii Obchod s dětským nábytkem své konkurenty. Ikeu jako svoji nejoblíbenější značku volí 75,4 %  maminek, na druhém místě je ASKO nábytek (7,32 %) a na třetím KIKA (5,68 %). Ikea vítězí na celé čáře už od roku 2012.

Drogerie oblíbená od roku 2012

dm drogerie markt je suverénním vítězem kategorie Drogerie s dětským sortimentem. Letos vítězí se 63,8 %, následovaná drogerií Teta, která se v anketě objevila na této příčce poprvé (19,64 %) a Rossmann (16,49 %).

Na dovolenou s Čedokem

V kategorii Cestovních kanceláří pro rodiny s dětmi vítězí již počtvrté cestovní kancelář ČEDOK. Renomé a oblibu ji přiznává 30,6 % maminek. Na druhé příčce se sluní cestovní kancelář Alexandria (20, 34 %) a na třetím Blue Style se svým dětským Croco clubem (13,5 %).

Tip: Kam na dovolenou s dětmi? Bezpečí je na prvním místě

Trojice supermarketů

Tesco patří rovněž ke stálicím v srdcích českých maminek. Jako svůj nejoblíbenější supermarket s dětským sortimentem jej zvolilo v letošním roce 35, 6 % hlasujících. S 25,2 % následuje Lidl (ten kraluje už se svou značkou Lupilu kategorii oblečení pro děti) a třetí příčka patří řetězci Globus (15,71 %).

Feedo převálcoval Mall

Mall.cz patřil od roku 2012 k jasné jedničce v kategorii Online prodejce. Těžko říct, proč ztratil svou pozici, v letošním roce jej o celých 20 % převálcoval online obchod Feedo.cz (s 42 %). Na třetí příčce je online obchod Malvik.cz (6,39 %).

Doporučujeme: Ne všechny dětské postýlky jsou bezpečné? Na které si dát pozor?

Těsné vítězství X_LANDERu

Bylo to těsné vítězství. Tak lze popsat stav, ve kterém první příčku obsadila značka X-LANDER (18,2 %), následovaná značkou Chicco (18 %). Na třetím místě s odstupem je značka Dorjan (8,4 %). X-LANDER se tak vrátil na první pozici po loňském vítězství značky Chicco. X-LANDER zvítězil v roce 2012, 2013 a opět i v roce 2015.

Další inspirace k výhodným nákupům od "našich maminek"

Vyzpovídali jsme několik maminek, aby nám řekly, zda také preferují zmíněné značky či mají jiný tip na zaručené levný a přitom kvalitní nákup pro prcky.

Maminka Jana, Jesenice

"Botky Deichmann, příkrmy nekupuju, vařím. Oblečení FF - tedy Tesco, nábytek máme z Ikey. Veškerou drogerii dm, hračky buď Tesco nebo Bambule, sunar dm nebo lékárna Albert Jesenice."

Maminka Andrea, Zahradní Město

"Boty většinou v CCC - mají hezké a cenově dostupné botky. Oblečení je dost různé, záleží na věku. Nejčastěji ale v COOL CLUB- tj. zboží, které si vozím z Německa, ale teď otevřeli prodejnu i na Černém mostě, ale jsou oproti Německu dost drazí. Na mimino mám asi nejvíc věcí z TESCA. Ráda mám i H&M občas koupím něco v LIDLU, TAKKO a KIK, když se mi něco líbí. Pro příkrmy a mlíčko chodím do DM drogerie, léky v MAX lékárně,mají lepší ceny s klubovou kartou. Autosedačky máme pro holky ROMER a CYBEX. Lahvičky AVENT a dudlíky MAM."

Maminka Míša, Dorní Počernice

"Já jsem krkavčí matka, skoro vše kupují prarodiče. Koupila jsem jenom nosítka v MALL a Malvíku.
Něco v HM. Pleny PAMPERS. Boty občas Deichmann."

Jaké další značky nejraději nakupují české maminky? Čtěte příště.

 

Klíčová slova: