Single život se dá žít, i když přítel může být pořádné zvíře

Dáš si pití, miláčku?
 

Žít v domácnosti sám či sama má množství výhod. Tou nejzásadnější výhodou je, že vám nikdo (mimo vás) nevyjídá ledničku, nekecá do života, co a jak máte dělat, nepřepíná program v telce, nevytváří modré kouře z cigaret na záchodě, nemá stupidní komentáře k vaší denní image, váze a dalším přihlouplým porovnání a názorů.

Nevýhodou je, že byste někdy přece jen rádi uklidili bordel po někom, koho máte rádi, a víte, že je to vzájemné. Pokud čekáte na to dvounohé tulidlo, ale i provokatéra na zabití, zkuste na zkoušku žít se čtyřnohým, i kdyby to bylo u vás poprvé v životě.

Hned na poprvé je tu otázka

Pořídíme si psa nebo kočku? Odpovědí je, jaký životní styl a jaký čas máme pro sebe v soukromí. Psovi musíme zabezpečit venčení minimálně dvakrát za den. Pokud nemáte komu zatelefonovat nebo poprosit někoho o jeho vyvenčení, budete pravidelně ve stresu. Otázka dne? Jak to doma bude vypadat, a případně i vonět.

Já jsem ta velká dáma...

Kočka se cítí doma nejlépe, stačí jí denně miska jídla, miska s vodou a její místečko na odlehčení těla. Je to dáma, žije si svůj život a pomazlení snese jen tehdy, kdy ona sama chce. Pes se nechá drbat a mazlit skoro pořád. Co chcete, chlap.

 

 

Když se přesto odhodláte nastěhovat k sobě chlupatého spolubydlícího, nastane upgrade ve vašem osobním životě takového rázu, že budete nad ním žasnout.

 

Máte najednou komu říkat banální věty

To je dnes ale krásný den, co?! Jak ses vyspal? Tak co si dáme ke snídani? (I když tím myslíme jen sebe). Pojď se pomazlit (beze slov, jsem unaven, nemam chuť, chatuji…). Přijdu pozdě, tak to tu vydrž, (bez narážek, kam zase jdete, kdy se vrátíte a s kým jdete). Je najednou tolik vět, co začnete říkat nahlas, až vás to občas bude překvapovat.

 

Začnete se dělit o jídlo. I o to, co máte nejraději!

Poznáte taje a nabídku zboží v obchodech pro zvířata. Budete řešit, zda bude chutnat tomu vašemu zlatíčku to či ono. a nakonec se stejně budete dělit o to, co máte na talíři. Ono totiž tomu pohledu: „Hele, co máš, dáš?“ nejde jen tak lehce odolat.

 

Budete se v domácnosti víc hýbat

Důvod je jasný. I vychovaný pejsek či kočička rozhází své hračky, pohraje si s oblibou s vašimi botami a pantoflemi a vás zarazí, proč vždy jen s jednou.

Já že zlobím?

Občas roztahá po svém teritoriu, což znamená po vašem bytě, vše, občas i jídlo, aby bylo vidět, kdo tam při zemi vládne. A na jaře, kdy i oni se věnují své image, a mění srst, tak máte chlupy všude. O polévce ani jídle na talíři nemluvě. Na to stačí sekunda. Občas tak budete uklízet, vysávat a přemísťovat věci víc, jako po celonočním mejdanu.

 

Víte, že vás někdo doma čeká

Pes se na vás radostně vrhne a uvítá vás hned, když otevřete dveře. I když jemu není zrovna nejlépe. To je jedna vlastnost, která hodně lidem schází. Menší problém je, když váš miláček váží 20 kilo a více. Kočičí dáma vás přivítá velkoryse, vezme vás na vědomí. Uvítají vás v jakoukoliv dobu i hodinu a nedělají z toho problém, jako naštvaná manželka či manžel s otázkou, kde se zas couráte a kde jste byli. O stavu, v jakém přicházíte, ani nemluvě.

 

Nakupujete zas hračky

Kupujete opět plyšáky, gumové hračky, hrajete si s nimi a při nákupu řešíte, zda se to bude vaší zvířecí lásce líbit. Lezete doma po čtyřech, mňoukáte či štěkáte a je vám fajn.

 

Máte koho okřikovat

Bez risku a obav, že vám to druhá strana bude vracet. Nebude vám odporovat, nic vysvětlovat a vždy si jen pro sebe pomyslí… Raději nechtějte vědět co.

 

Máte větší šanci se s někým seznámit

V tomto bodě jsou na tom lépe majitele psů. Denně povinné zábavné vycházky ven, ač je zima či horko, déšť či noc, potkáváte kolem sebe další lidi, kteří venčí své miláčky. Nebo to je naopak?  Hovor na téma naše čtyřnohé lásky otevírá velice rychle brány mlčení a šance seznámit se je na dosah. I třeba nad košem určeným pro psí exkrementy. Nejeden krásný vztah završený manželstvím se začal zde. Pokud je ouvej a našemu zlatíčku je nedobře, v čekárně u veterináře najdete vždy téma a ochotného posluchače.

 

Můžete kladně a přitom pravdivé odpovídat na otázku – máš s kým spát?

Ze začátku se vám možná bude zdát divné, že se v posteli budete občas dělit o místo. Uvítáte, že to přitulení je jen z toho důvodu, že je jim s vámi dobře.

Nejsme láskou k sežrání?

Navíc celkem slušně hřejí, což se v zimním období může hodit. I když ranní způsob vstávání je občas nekomfortní. Olizování tváře a všeho, co nám trčí z pod peřiny, následný běh a skok z postele přes břicho, u mužů trefí-li se packou tam, kde to nejvíc bolí a na což jsou téměř vždy hrdi, je to fičák.

Zkrátka náš život začne být pestřejší, zajímavější a nebudeme se cítit tak sami.

 

Ten pocit, že na nás někdo čeká, raduje se z naše příchodu, do ničeho nám nekecá a můžeme mu říct vše, co chceme, je k nezaplacení.

Tento tvoreček se stane součástí našeho života. Je právoplatný člen našeho já. Někdy se stane i rozhodujícím faktorem, který určuje výběr eventuálního partnera pro náš život. Jsou známy případy, kdy vztah dvou lidí skončil na tom, že čtyřnohý tvor nepřijal konkurenci do bytu k páníčkovi či paničce.

 

Takže ať se daří najít toho pravého dvounohého či čtyřnohého parťáka pro vás. Pokud ho už máte, gratuluji.

Klíčová slova: Kočka, kam se podíváš