Dolní Břežany se připojily k aplikaci Lepší místo

Aplikace umožňuje občanům dávat zástupcům obce k vyřízení náměty pro veřejná prostranství
 

Od konce loňského roku je obec Dolní Břežany připojena k  aplikaci Lepší místo. V ní mohou občané upozornit problém s obecním majetkem nebo veřejným prostranstvím. 

Při nahlášení dojde k zahájení procesu, který zajistí přenos informací k příslušnému pracovníkovi a ten obstará odstranění problému. V aplikaci je možné označit místo v mapě. V přehledu pak uživatelé sledují průběh řešení jednotlivých hlášení.

Obousměrná komunikace s radnicí

K přihlášení je potřeba počítačem s internetovým připojením nebo chytrý mobilní telefon. Svůj tip můžete jednoduše vyfotit a s komentářem vložit na Lepší místo. Systém dokáže místo pořízení fotografie lokalizovat a přiřadit příslušné radnice a kompetentnímu úředníkovi. Stav řešení požadavku je možné doplňovat o komentáře či dotazy. 

Osvětlení a jiné potíže

V profilu Dolních Břežan se již objevily první požadavky občanů. Týkají se například poruchy veřejného osvětlení, bezpečnosti v dopravě či hlučícího víka kanalizace při jeho přejetí autem. Na jednotlivé tipy již radnice reagovala a podněty jsou nyní v řízení. Jak se daří aktivní občany uspokojovat, se můžete přesdvědčit sami nahlédnutím do aplikace.