Dva zloděje a svědky hledá mladoboleslavská policie

Jeden zloděj obral spolubydlící. Dalším dvěma se lup nepovedl podle představ. Policie hledá svědky.
 

Na Mladoboleslavsku v posledních řádilo několik zlodějů. Po dvou pátrá mladoboleslavská policie a hledá svědky. Třetí okradl spolubydlící a může si jít sednout na pár let do vězení.

Kam se obrátit?
V souvislosti s vyšetřováním případu žádáme případné svědky, kteří mohli tuto osobu spatřit a poskytnout o ní informace, aby se obrátily na telefonní číslo 724 124 283, linku 158 či nejbližší policejní služebnu. Za poskytnuté informace předem děkujeme.

Vyrušený lupič v domě

Nejčerstvější případ se stal v noci na neděli 10. ledna. Neznámý zloděj se zřejmě přes střechu sousedního domu dostal do rodinného domku v ulici Železná v Mladé Boleslavi. "V bytě rozházel věci, poškodil čtyři rámy obrazů a odcizil několik předmětů," uvádí mluvčí policie Lenka Sikorová.

To mu ovšem nestačilo. Nenechavec se snažil dostat ještě k sousedům. V jejich domě poškodil okno, vchodové dveře a přeštípl visací zámek. Ale někdo ho vyrušil, a proto si odsud nic neodnesl. Policie hledá případné svědky.

 

Pokus, který nevyšel

Další neznámý poberta se snažil ze středy 6. na na čtvrtek 7. ledna odcizit Škodu Roomster. "Zloděj nejprve prorazil nezjištěným předmětem plech dveří nad zámkem a poté se pokusil manipulovat i se spínací skříní. Vozidlo se mu však odcizit nepodařilo a nyní mu hrozí za trestný čin krádeže a poškození cizí věci až dvouletý trest odnětí svobody," uvádí Lenka Sikorová.

 

Obral spolubydlící

V Laurinově ulici policisté obvinili zloděje, který okradl spolubydlící z ubytovny. 27letý muž zřejmě sebral ze skříně jednomu z nich několik tisícovek, dalšímu pro změnu šlohl stříbrný řetízek, který se nacházel v koupelně.

"Policisté v rámci vyšetřování případu zjistili, že sedmadvacetiletý muž byl již za trestný čin krádeže jednou odsouzen. Nyní mu hrozí za trestný čin krádeže trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let," upřesnila policejní mluvčí.