Nemocnice a záchranky dostanou stovky milionů

Kladenská nemocnice letos plánuje do modernizace vložit přes tři sta milionů korun
 

Investice půjdou do nemocnic v Kladně, Příbrami, Mladé Boleslavi, Benešově, Kutné hoře a v Kolíně. Zjistěte, kolik dostane ta vaše. 

Záchranka se připravuje na katastrofy

„Záchranka se chystá zakoupit kompletně vybavený dispečink v nákladním automobilu, který má vlastní elektrocentrálu a může řídit záchranku téměř odkudkoliv z terénu. Dále budou ze státního rozpočtu zakoupeny stany pro ošetření většího množství poraněných v terénu a náhradní zdroj elektrického napětí do kladenské centrály pro prevenci blackoutu,“ sdělil ředitel záchranné služby Martin Houdek. Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje bude čerpat finance z Integrovaného regionálního operačního pro řešení rizik a katastrof. 

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

Bývalý pavilon střední zdravotnické školy bude adaptován na lůžkové oddělení za 30 milionů korun. Přestěhovat se má dětské lůžkové oddělení do nově zrekonstruovaných prostor za 18,2 milionu korun. Dále se chystá nákup CT přístroje pro oddělení radiologie za 15 milionů korun.

Nemocnice Kladno

„Oblastní nemocnice Kladno se v roce 2016 chystá na rekonstrukci bloku C2 ve výši 270 milionů Kč, včetně dodávek vnitřního vybavení a zdravotnické technologie,“ sdělila radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Filová. Nemocnice pro akci Generel Oblastní nemocnice Kladno pořídí za 36 milionů korun projektovou dokumentaci.

Nemocnice Kolín

„Chystá se rekonstrukce bývalé svobodárny na Centrum pro vzdělávání a péči o zaměstnance kolínské nemocnice v hodnotě cca 45 milionů Kč. Součástí projektu je i  mateřská školka a ubytovací kapacity pro nedostatkové profese,“ vysvětlil hejtman Petera. Kolínská nemocnice počítá s nákupem počítačového tomografu za 25 milionů korun s přispěním ministerstva zdravotnictví a to do poloviny roku 2016.  

Klaudiánova nemocnice

V Oblastní nemocnici Mladá Boleslav bude v březnu otevřen nový pavilon oddělení onkologie, nukleární medicíny a hematologie. „Stavba stála 112 milionů korun a zhruba 40 milionů na ni nemocnice získala prostřednictvím Regionálního operačního programu Středočeského kraje. Na jaře nemocnice také otevře nové prostory provozovny lékárny a výdejny zdravotnických prostředků u hlavního vchodu do nemocnice. Investici ve výši cca 10 milionů korun si v letošním roce vyžádá modernizace interního příjmu,“ řekla radní Fialová. Dalších 60 milionů Kč bude stát modernizace rotačního pavilonu. Přípravuje stavba pavilonu gynekologicko-porodnického a dětského oddělení a nový stravovací provoz. V areálu nemocnice měl vyroste nový parkovací dům.

Nemocnice Kutná Hora

  čeká  Tím bude řešen Téměř havarijní stav nemocnice v Kutné Hoře bude řešen výměnou oken a zateplením polikliniky za 25 milionů Kč.

Nemocnice Příbram

Příbramská nemocnice provede rekonstrukci porodních sálů za 80 milionů korun. Mají být obnoveny interní ambulance a poradna za 9 milionů korun.  

Humanitární fond

„Kromě významných investic do nemocnic hodláme nadále vyjednávat se zdravotními pojišťovnami o spolupráci, podporovat neziskové organizace v rámci Humanitárního fondu v programech ochrany a podpory veřejného zdraví a podílet se na financování provozu krajských nemocnic,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.