Okradl své známé na ubytovně o notebooky

Objednávat notebooky z Polska a prodávat levněji, načež vydělat na DPH? No problem
 

Šestadvacetiletý muž odcizil z pokoje ubytovny dva notebooky s příslušenstvím. Za krádež vloupáním a porušování domovní svobody mu hrozí až 3 roky vězení.

Ke krádeži elektroniky došlo v ubytovacím zařízení na Benešovsku. Na pokoj mladého páru koncem srpna loňského roku se zloděj dostal nepozorovaně bez použití násilí. Odcizil dva notebooky i s příslušenstvím v hodnotě 9 tisíc korun.

Loupil s tajně vyrobeným klíčem 

Případem se zabývali kriminalisté a podezřelého vypátrali. "Byl jím šestadvacetiletý muž, který se s mladou dvojicí dobře znal a často ji v jejím pokoji navštěvoval. Toto prostředí mu tak nebylo vůbec cizí a nechal si vyrobit i shodný klíč od vstupních dveří, aniž by si toho oba mladí lidé vůbec všimli. Do pokoje tak s jeho pomocí vnikl zcela bez problémů," vysvětlila Eva Stulíková, mluvčí benešovské policie. Odcizenou elektroniku zpeněžil a peníze použil pro svoji potřebu.

Nepoučený zloděj

Dotyčný byl již několikrát trestán pro majetkovou trestnou činnost a z vězení naposled vyšel v roce 2011. Nyní byl policejním komisařem obviněn z trestných činů krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Hrozí až 3 roky za mřížemi. 

Klíčová slova: