První rande. Kam si zajít, čeho si všímat a o čem se bavit je rada nad zlato

První setkání u kavy rozhoduje
 

Setkání na živo. Těšíme se na ně, ale zároveň máme strach a obavu, jak a zda zabodujeme u druhého pohlaví v oblasti seznamování. Pak už je vše na nás, co s tím nadále uděláme. Jen se musíme vyvarovat jistých, i když třeba pro nás, normálních situací. Jsme zkrátka nový objev druhého a jak se k tomu postavíme a zachováme, tak to budeme mít.

Osud nám přeje a my díky seznamovacímu inzerátu po důkladném uvážení máme s protějškem první setkání. Takže další kolotoč otázek, jak na to. První je doslova za dveřmi.

Kde se sejít

Rozhodně ne ve vlastním soukromí, natož přijít někam do soukromí druhého, kam nás příkladně zve. Nikdy totiž nevíte, co má dotyčná či dotyčný za lubem. Nejlepší formou je volné prostranství v centru města nebo na prostranství, kde se pohybují lidé. Nejste osamoceni, prostředí vám vytvoří známou životní kulisu, a tak i pocit jistoty a bezpečí, které ženy mají tak rády, je s vámi i v tomto napjatém očekávání příchodu neznáma.

První slova, první dotek, první dojem a…

Jak se poznat a neoslovit někoho jiného? Sice fotografii protějšku máme uloženou v paměti, ale kde je psáno, že to není fotografie například úplně jiného člověka, než si myslíme? Od začátku každého setkání musí být v seznamování jakási důvěra. Pokud muž sdělí telefonní mobilní číslo, je to krůček poznání, že vše myslí vážně. Nemusíme si volat, jen v případě dezorientace, kde kdo je, SMS pomůže. Ano, můžeme oponovat, že neznámému své číslo nedáváme, ale ruku na srdce, kolikrát denně ho dáváme na portály, do formulářů a podobně? V krajním případě pozdějšího otravu jednoduše zablokujeme.

Při setkání sledujte obličej druhého

Pokud vás uvítá kamennou tváří, řekne úsečně jméno a při prvních slovech sleduje čas… rovnou to vzdejte. Je to ztráta času. Nejste jeho typ. Pokud vám podá protějšek ruku, všimněte si síly stisku ruky a jeho pohledu. Pokud se vám při podání ruky dívá do očí a usměje se, je to další plus do vašeho poznávání s případným parťákem pro život.

Kam jít?

Nebojte se říci svůj tip, kam si zajít. U šálku kávy v příjemném prostředí můžete rozvinout jakoukoliv konverzaci. Je ovšem otázkou, zda jste například nekuřák, abstinent a jak jste na tom finančně. Otázka, kdo to bude platit, je velice probíraným tématem v oblasti seznamování. Pokud si navzájem odsouhlasíte posezení, je to volba obou a každý by si měl zaplatit sám za sebe. Když ale protějšek předem navrhne zaplacení celé útraty, neodmítněte, jen dodejte ano, ale pokud bude příště nějaké to příště, platím zase já. Zabodujete.

Kam se usadit?

Jdete-li s dámou do baru, kavárny či restaurace, pokud možno volte jednu chytrou taktiku. Dejte dámě na výběr, kam si sedne, a podle toho volte místo i pro sebe. Je jakási zásada sedět proti sobě, tak abyste si viděli do obličeje, do očí a přitom nechali protějšku takzvanou ochrannou osobní zónu. Máte každý větší prostor kolem sebe i na případné donesené ingredience, které si objednáváte.

Další vychytávkou je místo, kam si sednete

Nikdy si nesedejte tak, aby za zády dámy chodili další hosté po místnosti. Volte rohové sezení, či posezení, kde za zády nikdo nesedí, nestrká do židle a tak dále. Volte zkrátka soukromější prostředí. Odrazí se to i v komunikaci, protože máte jistotu, že vás nikdo nebude skrytě poslouchat, co říkáte.

Téma komunikace

Pro prvotní setkání volte všeobecné téma. Zmiňte se ale i o tom, kde jste se narodili, okrajově vaše profesní zaměření, přičem bez důkladného školení můžete říct, o čem je. Proberte víkend, co plánujete, nebo kam byste se chtěli podívat. Mluvte o všem otevřeně, se svým pohledem a názorem. Co vás baví, co vás láká, ale co vám i vadí a přes co byste se nepřenesli. Je to o komunikaci, která v pravdivosti dost přitahuje, a protějšku to umožní mít větší jasno, zda i nadále jsme vhodní kandidáti na bližší poznávání a častější setkávání.

Když už nastane čas rozejít se domu, napoprvé by nebylo vhodné vyžadovat nebo očekávat doprovod partnera před dům či byt, kde bydlíme. Ono to je milé, ale jak už to bývá, pokud muž vyprovází ženu, najednou se mu nechce odejít, dokonce i navrhne společnou kávu u ní v bytě a …

Je spousta vychytávek a tipů, jak se zachovat, ale nikde není psáno, která taktika zabere. Každý jsme jiný, každý máme jiná kritéria a o tom vlastně poznávání druhého je. Jaký je, jak má on nastaveny hodnoty života a zda vůbec nás do toho svého teritoria vpustí. V tom právě spočívá kouzlo seznamování, poznávání, a pokud vše vyjde a spojíte svoje cesty života do jedné společné, tak to vše za to stálo!

Máme jeden návrh

Pokud spojíte své životní cesty, zeptejte se po čase partnera, co přesně u něj rozhodlo pro volbu žít s vámi v partnerství. Budete možná překvapeni. Budou to důvody, které jste při setkání možná brali jako normální a nevěnovali jste tomu pozornost. Ani byste si netipli, že právě ony tak rozhodnou. Protože takový jste a druhému to vyhovuje. Gratulujeme!

Při seznamování zažijete spoustu zajímavého poznání. Lidí, lidských osudů, ale i komických zážitků.

Například tyto: Paní nerozhodná, která ví, co neví…   Pojišťovna štěstí na zabití 1.část Seznamovací Grundle - zážitek na věčné časy