Start třetí ligy je na dohled. Týmy se už pustily do příprav

Budou se takhle radovat ve Štěchovicích i na konci sezony?
 

Zápasy prvního jarního kola začínají za necelé dva měsíce, příprava třetiligových mužstev na sezonu se pořádně rozbíhá už teď. S jakými plány vstoupí do jarní části soutěže čtyřlístek týmů z okolí hlavního města? Představíme si první dva.

Štěchovice sahají po záchraně. Pomoci má nový trenér a ofenzivnější hra

 

Úkoly trenérů štěchovického A mužstva jsou více než jasné. „Chceme se odpoutat od sestupového pásma,“ řekl Karel Holešta, vedoucí FK TJ Štěchovice. Podzimních šest výher a tři remízy stačí týmu z Povltaví na dosavadní 16. místo, což je poslední nesestupová příčka ve dvacetičlenné tabulce České fotbalové ligy (ČFL).

 

Reakce přišla rychle. První důsledky záchranné mise se ve Štěchovicích projevily už týden po konci podzimní půlsezony, kdy do funkce hlavního trenéra nastoupil Zbyněk Busta. Pozici jeho asistenta nově zaujal bývalý obránce pražské Sparty a české reprezentace Tomáš Řepka. „Nový trenér teď vyznává o něco útočnější fotbal,“ prozradil ještě Karel Holešta na adresu hlavního kouče, který sbíral zkušenosti i v kádru Bohemians 1905. Oproti podzimní části se tým kromě trenérských, dočká možných změn i na hráčských postech. V jednání je příchod hned devíti nových posil.

 

Přípravu zahájil štěchovický celek v pondělí 11. ledna. V sobotu, v prvním zápasovém testu, se hráčům z třetí ligy postavila juniorka pražské Dukly, s kterou remizovali 3:3. Před prvním soutěžním zápasem jara, který Štěchovice sehrají 6. března doma s Čáslaví, je čeká ještě deset přípravných duelů.

 

Ročník 2015/2016 je prvním v historii, kdy z ČFL sestupují hned čtyři týmy

 

V Zápech byla herní přestávka nejdelší. S výkony jsou spokojení

 

O předsezonních plánech týmů SK Viktorie Jirny a SK Benešov vás informujeme na Start třetí ligy je na dohled. Týmy se už pustily do příprav (II.část)

Tradičně, o něco později než všichni ostatní se do příprav pustili fotbalisté SK Zápy. První setkání hráčů třetího týmu tabulky se uskutečnilo až v pátek 15. ledna. „O to náročnější to pro kluky bude,“ slibuje trenér Michal Mašek, který na nedělní trénink svěřencům naplánoval plnění fyzických testů.

 

Už pouhý den po začátku přípravy sehrály Zápy první z předpokládaných devíti „testovacích“ utkání, když v rámci pohárového Memoriálu Jiřího Kolína zvítězily nad Českým Brodem 3:0. „Byl to teprve první zápas. Oťukali jsme to. Pozitivní zprávou pro mě je, že se nikdo nezranil. Do herní přípravy vstoupíme během 14 dnů,“ řekl Michal Mašek.

 

V plánech týmu, který z devatenácti podzimních zápasů odešel třináctkrát jako vítěz, je udržet si stávající výsledky i nadále. „V podzimním průběhu sezony jsme nasadili laťku poměrně vysoko. Samozřejmě nechceme stagnovat. Budeme rádi, když budeme sebe i naše fanoušky dál bavit ofenzivním fotbalem,“ informoval trenér týmu.

 

Pomoci by jim měl nově i Michal Pávek z druholigového Hradce Králové, k jehož přestupu schází vyřešit už jen několik formalit. Přesvědčit a získat angažmá se budou snažit i fotbalisté z juniorského celku pražské Slavie. Kádr naopak opustí tři mladé akvizice, kteří se nedokázali v konkurenci ostatních hráčů prosadit.

Klíčová slova: