Start třetí ligy je na dohled. Týmy se už pustily do příprav (II. část)

Zápy a Jirny budou bojovat o čelo tabulky, Benešov a Štěchovice se chtějí vyhnout sestupovému pásmu
 

Zápasy prvního jarního kola začínají za necelé dva měsíce, příprava třetiligových mužstev na sezonu se pořádně rozbíhá už teď. S jakými plány vstoupí do jarní části čtyřlístek týmů z okolí hlavního města? Po Zápech a Štěchovicích si představíme Viktorii Jirny a SK Benešov.

Jirny si jdou tvrdě za svým. Šesté místo je jim málo

 

O předsezonních plánech týmů SK Zápy a FK TJ Štěchovice jsme vás informovali v Start třetí ligy je na dohled. Týmy se už pustily do příprav

Deset výher a čtyři utržené remízy vynesly Viktorii Jirny na šesté místo tabulky. Ambice týmu však sahají ještě výš. „Na konci sezony chceme být do pátého místa,“ řekl rezolutně Bohumil Přibyl, sekretář klubu.

 

Vytyčenému cíli jdou Jirenští zdárně naproti. Přípravu zahájili čtvrtého ledna, což je nejdříve z celého sledovaného čtyřlístku týmů. Tréninkové dávky si však hráči odbydou především v prostorách vlastního stadionu. „Plánujeme, že jeden týden podřídíme naplno fotbalu a také během víkendových dní budeme trénovat dvoufázově,“ prozradil více k přípravným plánům Bohumil Přibyl. 

 

Do pátého místa tabulky by týmu měly pomoci i některé z vyhlédnutých posil. O jejich konečném angažování se rozhodne až v příštích týdnech. „Čekáme ještě, kteří hráči se uvolní ze soupisek druholigových týmů,“ přidal další otazník do složení hráčské sestavy sekretář oddílu.

 

Za prvním přípravným duelem pojedou fotbalisté Jiren na hřiště SK Rakovník. Utkání proti účastníkovi krajského přeboru odehrají šestého února.

Oba týmy se střetly ve 14. kole. Po remíze 4:4 následovaly penalty, v kterých byli úspěšnější fotbalisté SK Viktorie Jirny

 

Benešov bojuje o udržení. Velké změny přitom nechystá  

 

Ze všech týmů měli nejhorší vstup do soutěže hráči SK Benešov. Naplno bodovat dokázali až v jedenáctém zápase. V dalším průběhu sezony se však z nepodařeného začátku oklepali a podzim dohráli na patnáctém místě, se ziskem 25 bodů. Opakování podobné série i v jarní části by Benešovské mohlo stát účast ve třetí lize. „Naším cílem je záchrana v soutěži,“ nenechal na pochybách čtenáře ČtiDoma.cz sekretář klubu Tomáš Turek.

 

Předsezonní příprava se však uskuteční v takřka totožném hráčském složení. „Dojde jen ke dvěma změnám v sestavě,“ nechtěl být sekretář klubu konkrétnější.

 

Doplňkem k tréninkové přípravě bude pro Benešovské sedm zápasů, které odehrají v rámci pohárového Memoriálu Jiřího Kolína na hřišti Meteoru Praha. „Osladit“ si přípravu absolvovaným soustředěním se tým nechystá. „Máme v týmu plno kluků, kteří si plní povinnosti ve školách při zkouškovém období,“ vysvětlil hlavní příčinu Tomáš Turek.

Klíčová slova: