Otec Hošek oslavil osmdesátiny koncelebrováním mše

P. Stanislav Hošek dostal od farníků kytici
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Emeritnímu jílovskému faráři přijel popřát i ředitel arcibiskupské kurie, který mu vyřídil pozdrav od Dominika Duky. Současného arcibiskupa totiž P. Stanislav Hošek učil sloužit mše.

P. Stanislav Hošek se narodil 13. ledna 1936 v Praze, kde také vychodil obecnou školu ve Vršovicích a gymnázium ve Strašnicích. V padesátých letech pracoval jako dělník ve výrobě dopravních značek, absolvoval vojenskou službu jako velitel tanku ve Vyškově a stal se průvodčím a řidičem tramvaje. V letech 1963 - 1968 vystudoval Cyrilometodějskou bohosloveckou fakultu v Litoměřicích. Na kněze byl vysvěcen 23. června 1968 v katedrále svatého Víta. Do roku 1971 byl administrátorem v Poříčí nad Sázavou, poté v Mšeci a v letech 1989 - 2014 byl farářem v Jílovém u Prahy. Mezi lety 1991 - 2009 měl funkci vikáře Jílovského vikariátu.

Kostel svatého Vojtěcha v Jílovém u Prahy byl uplynulou neděli zaplněn farníky a přáteli P. Stanislava Hoška. U příležitosti jeho osmdesátých narozenin se konala slavnostní mše, kterou spolu s ním sloužili současný jílovský farář Krystof Herinko a ředitel arcibiskupské kurie Zdenek Wasserbauer. Tématem kázání bylo hledání opravdové lásky.

 

Vzpomínka arcibiskupa

Zdenek Wasserbauer vyřídil otci Hoškovi pozdrav a blahopřání od arcibiskupa Dominika Duky. Ten se nemohl zúčastnit kvůli dříve naplánovanému programu. Nicméně rád prý vzpomíná jak ho otec Hošek učil celebrovat, když dělal prefekta ritu v Litoměřicích.

 

Košík dobrot

Po skončení bohoslužby přednesl otci Hoškovi blahopřání jménem farníků Josef Houška a předal mu dárkový koš. "Jsou v něm sladkosti a všechno co má pan farář rád," řekl pan Houška. Předána byla rovněž velká kytice a osobní gratulace jednotlivých účastníků mše.

 

Oslava na faře

Následně byli všichni pozváni na faru, kde v prvním poschodí probíhala společná oslava. Pro rodiny s dětmi byla vyhrazena zvláštní místnost, v kuchyni se pojídali řízky a párky, v dalším sále se veselo konverzovalo.

 

 

 

Klíčová slova: