Vyzkoušejte upravenou stopu na běžky pár kilometrů za Prahou!

Jezdit se bude projetou běžkařskou stopou na loukách mezi Štiřínem a Všedobrovicemi
 

Na loukách okolo Štiřína je 5,5 kilometru upravené stopy. Sraz zájemců o romantický zážitek je ve středu 20. ledna v 17.30 u hasičárny ve Všedobrovicích. Čelovky s sebou!

"Je tady asi okolo 10 centimetrů.. Sněhu je dost, ale na strojovou údržbu to není. Máme sněžný skútr, pásovou čtyřkolku a stopovací zařízení, takže až bude více sněhu, mohli bychom najíždět stopy strojově," sdělil manažer svazku obcí Ladův kraj Roman Sauer.

Stopa je připravená

"Včera jsem tam najel okruh stopy tak, že jsem si za sebe zavěsil zatížené boby, kterýma jsem stlačil podklad a pak se to přejelo ještě jednou na běžkách. Jezdit se dá jenom tam, kde je tráva, na jízdu na polích a v lese zatím sníh nestačí," vysvětluje Roman Sauaer.

Komunitní běžkování

Sraz je v 17,30 u hasičárny ve Všedobrovicích, kde je možné i zaparkovat. Účastníkům se doporučuje nezapomenout na čelovou svítilnu a občerstvení. "Zatím se jedná o komunitní akci, ale třeba se to ujme a založíme tradici. Večery jsou úžasně mrazivé, včera bylo jasno a má to svoje kouzlo," zve zájemce Roman Sauer.

 

Klíčová slova: