Foto: Požár ve Vinoři byl uhašen. Třídící linka hořela několik hodin

Na místě se vystřídalo kolem stovky hasičů
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Před polednem začala hořet třídírna odpadu. Hrozil výbuch. Příčina požáru je v šetření.

Článek byl aktualizován v 19:30

 

Požár trval přes 6 hodin

V úterý 19. ledna od 11:30 hodin vypukl požár lisovny na odpad a také sklad neznámých chemikálií a olejových filtrů, který se nachází v Rosické ulici ve Vinoři. Likvidovaly ho téměř dvě desítky hasičských jednotek z Prahy i ze Středočeského kraje.

Na místě zasahovaly hasičské jednotky ze stanic Petřiny, Holešovice, Sokolská, Chodov, Strašnice, Satalice, Stará Boleslav a dobrovolní hasiči z Brandýsa nad Labem a další.

"Byl vyhlášen třetí stupeň poplachové aktivity, protože se na místě otočila už téměř stovka hasičů. Problém tady byl v tom, že v areálu objektu výkupu surovin není hydrantová síť, takže na místo museli vodu dovážet kyvadlově. Na místě bylo spoustu dobrovolných hasičů. Třetí stupeň byl vyhlášený právě kvůli nasazení sil a prostředků. V současné době (po 15. hodině pozn. red.) ti nejvzdálenější už odjíždějí domů. Požár stále není ještě lokalizovaný," uvedla mluvčí pražských hasičů Adamcová kolem 15. hodiny. Podle mluvčí je případ v šetření, neví se příčina vzniku požáru, ani vzniklá škoda. Během středy bude jasněji.

Zákaz vycházení ve Vinoři, Jenštejnským netekla voda

Přímo ve Vinoři byl vyhlášen zákaz vycházení. V sousední obci Jenštejn a Přezletice kvůli požáru třídící linky netekla voda, protože ji hasiči potřebovali ve Vinoři.

Přímo v třídírně odpadu není hydrant a v okolních místech voda došla. Hasiči vytáhli z místního skladu nádoby s 12 tisíci litry chemických látek. Z místa požáru se valil hustý černý dým.

Policisté z dopravního uzavřeli okolí místa požáru. Tím usnadnili příjezd hasičů a zabránili tím komplikacím v provozu. Městská část Praha Vinoř na Facebooku v 17:46 hodin uvedla: "Požár byl uhašen. Odvolává se také doporučení nevycházet."

Zítra přineseme podrobnosti.

Klíčová slova:
HZS