Praha hostí závod kryathlonu. Účast jen s potvrzením od lékaře

Kryathlon se ve Velké Chuchli koná v neděli sedmého února
 

O kombinaci plavání, jízdy na kole a běhu, uváděnou pod souhrnným názvem triatlon, slyšel už asi každý. Ale kdo zná kryathlon? V pražské Velké Chuchli se rozhodne už druhý ročník tohoto extrémního závodu.

Proč kryathlon? Slovo κρύο (cryo) je řeckého původu a znamená "ledově studený". Toto slovo po zjednodušení na “kry” dalo základ názvu “Kryathlon”.

Před čtyřmi lety si členové pražského klubu otužilců nejprve zaplavali s pochodněmi v ledové Vltavě. Následně, v arktickém mrazu -17 stupňů Celsia, nocovali na branickém ostrově. Právě tehdy, v těsném seskupení okolo ohně, se v otužilcích zrodila myšlenka na pořádání zimního triatlonu.

 

Loňská premiéra vzbudila ohlas. Letošek slibuje násobnou účast

 

Na výběr budete mít ze dvou variant plaveckých tras. Na 250 a 25 metrů.

Seriál, sestávající z plavání ve Vltavě, běhu na 2,5 kilometru a pětikilometrové jízdy na běžeckých lyžích si při loňské, celosvětové, přemiéře nenechalo ujít 50 sportovců. Letošní účast by tu loňskou měla hravě překonat. Do dnešního večera se k závodu registrovalo 92 zájemců o tuto novou výzvu. „Při závodu je zakázán neopren. Takže půjde opravdu o extrémní zážitek,“ ztěžuje mnoha lidem rozhodování Richard Machálek, pořadatel kryathlonu.

 

Závod se koná v neděli sedmého února v 11 hodin dopoledne. Účastníci se mohou na akci přihlásit i na místě před začátkem závodu. Předběžné registrace můžete využít na webové stránce www.kryathlon.com. Místem konání je SkiPark ve Velké Chuchli.

 

Potvrzení od lékaře je nutností

 

Běžeckou trať pořadatelé oproti loňskému roku zkrátili na tři kilometry

Oproti loňskému roku letos dojde jen k mírné změně pravidel. Namísto pěti kilometrů budou zájemci na dráze chuchelského závodiště zdolávat pouze tříkilometrový běžecký okruh. Stejně jako loni je i letos vypsána delší (250 metrů) a kratší (25 metrů) plavecká trať, kterou si zájemci mohou zvolit čistě jen podle vlastního výběru.

 

Pořadatelé od závodníků požadují lékařské potvrzení, že je schopen se závodu zúčastnit. Pokud se rozhodnete absolvovat delší trať, vyžadují organizátoři alespoň jednu účast na tréninku Prvního pražského klubu otužilců.

 

Poznejte otužilecké plavání o něco blíž. Přečtěte si Otužování není o rekordech. Jeho účinky se odrazí na vaší náladě.
Klíčová slova: