Škody po požáru ve Vinoři půjdou do milionů

Škoda po požáru je podle odhadů vyčíslena na několik milionů korun
 

Úterní požár ve Vinoři hasilo kolem stovky hasičů. Přitom bylo nutné zajistit nebezpečné chemické látky.
 

Požár likvidovali i dobrovolní hasiči

Přes šest hodin byl likvidován rozsáhlý požár lisu na odpad a skladů s chemikáliemi v objektu na výkup surovin. Během požáru byl vyhlášen třetí stupeň.

Na místě podle mluvčí Adamcové bylo 17 jednotek hasičů, a to jak HZS hl. m. Prahy, posila v podobě středočeských HZS a také dobrovolní hasiči. Přijeli sem jednotky z Mladé Boleslavi, Staré Boleslavi, Čelákovic, Brandýsa nad Labem, Dolních Měcholup, Kolovrat, Horních Měcholup, Kbel, Satalic atd.

 

Nebezpečné látky ovzduší neohrozily

Hasiči kromě likvidace požáru vyváželi ze skladu nebezpečné chemické látky. Jednalo se o nádoby s 12 tisíci litry těchto látek. "Hasičská chemická jednotka monitorovala nebezpečné látky v ovzduší. Žádná z měřených nebezpečných látek nepřekročila nejvyšší přípustnou koncentraci," uvádí mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Lidem žijícím v okolí požáru bylo doporučeno nevětrat a nevycházet.

Příčina vzniku požáru je stále v šetření. Škoda, kterou požár způsobil, jde podle odhadů do milionů korun. "Vyšetřovatelé jsou stále na místě, probíhá šetření v součinnosti s Policií České republiky," uvedla mluvčí ve středu 20. ledna po 13. hodině.

Přineseme další podrobnosti, až budou známy.

Fotografie od profesionálních hasičů

Na místě se vystřídalo kolem stovky hasičů
Zobrazit fotogalerii (13)
Klíčová slova:
HZS