Obstacle racing. Nechte děti vydovádět

Národní šampionát dětí se koná v sobotu, v garážích kladenského obchodního domu Central
 

Přeskoč, přelez, podlez, ale nikdy se nevzdávej! Kladno čeká historicky první mistrovství republiky dětí v obstacle course racingu.

Nová disciplína s bohatým rodokmenem

 

Obstacle course racing (OCR) je nová, rychle se rozvíjející sportovní aktivita. Ta v sobě spojuje běh s překonáváním přírodních, ale i uměle vytvořených překážek. Že na tom nevidíte zrovna nic převratného? Jistě. Podobnou rozcvičku znali už vojáci římské nebo sparťanské armády. Z dlouholeté výcvikové metody se teď ovšem stává jedna velká zábava.

 

„Vím, že to děti bude bavit. Dostane se jim totiž zážitků, o které jsou v dnešní době častokrát ochuzeni,“ říká organizátorka závodu Veronika Šimáčková. Sama přitom vzpomíná na své dětství, kdy si volný čas pravidelně krátila některou z venkovních her. „Řekla bych, že k podobným dobrodružstvím se už současné děti z mnoha různých důvodů nedostanou. My se jim to budeme snažit nabídnout,“ informuje pořadatelka. 

 

Na akci jsou zvány všechny děti ve věku 5 - 12 let
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Každé dítě může být mistrem republiky

 

Co všechno na děti čeká? „Bude to závod příbližně 1,5 km dlouhý,  během kterého budou muset něco podlézt, něco přelézt, na něco vylézt a sem tam něco přeskočit,“ nechtěl být k detailům na trati konkrétnější Martin Čížek, další z pořadatelů. „Bude to ale velká zábava,“ slibuje.

 

Šampionát v OCR je otevřeným mistrovstvím. Zvány jsou proto všechny děti, kterým je mezi pěti až dvanácti lety. Pro závod jsou vypsány tři věkové kategorie. Nejmladšími účastníky budou pěti a šestiletí sportovci, nejstarším závodníkům bude mezi deseti až dvanácti roky. Akce se koná v sobotu, v garážích obchodního domu Central v Kladně. Svého potomka můžete registrovat buď předem na webových stránkách www.ocra-cz.cz nebo v den závodu, mezi desátou až půl jednou.

 

Pohyb na zdravém vzduchu je jistě prospěšná věc. Nicméně, pokud teploty klesnou hluboko pod bod mrazu, využijte služeb dětských heren Dětské herny. Víme, které zrovna frčí 

 

„Děti by měly mít sportovní obuv a oblečení, u kterého se nebudou bát ušpinění. Zároveň nezapomeňte vzít i něco na převlečení. Bahnitý terén děti sice nečeká, ale suchý do startu nedojdou,“ apeluje na rodiče Veronika Šimáčková.

 

 

Klíčová slova: