Kladno bude mít nový park za osm milionů

Zimní Kladno
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Zeleň vznikne mezi zahradnictvím a hlavními kladenskými hřbitovy. Devadesát procent uhradí dotace ze Státního fondu životního prostředí, zbylých deset město. Jmenovat se bude Lesík.

„Centrální hřbitovy patří k velmi frekventovaným plochám ve městě, nový park nejen rozšíří tuto lokalitu v dosud nepřístupných místech. Věřím, že novou zelenou plochu prakticky v centru města využijí Kladeňáci k procházkám i odpočinku,“ řekl kladenský primátor Milan Volf. Nevyužitý a zanedbaný prostor se v průběhu letošního roku změní v přírodní park Lesík, který dále rozšíří zelený pás navazující na lokalitu Bukovka sahající až do centra města.

 

Začne se do konce ledna

První etapa výstavby začne ihned jakmile povolí mrazy. Do projektu jsou začleněny i pásy vzrostlých zdivočelých dřevin, které zde rostou. Úpravy budou zahájeny kácením náletových dřevin. To je práce, kterou bude potřeba provést v době vegetačního klidu, takže do konce ledna. Potom přijdou na řadu terénní úpravy. Projekt by měl odpovídat současným požadavkům na rekreační využití veřejné zeleně a zároveň plnit krajinotvornou a ekologicko-stabilizační funkci, jako ochranu ovzduší nebo zadržování srážkových vod.

Kladno nabízí spoustu dalších zajímavosti, potívejte se třeba na náš fotoreport z Poldi Kladno, nebo na reportáž o tom, jak se ve městě oceli žije dnes!

Klíčová slova: