Požár dvoupokojového bytu. Škoda půl milionu korun

Požárem bylo veškeré vybavení kuchyně a přilehlého obývacího pokoje zničeno.
 

Hasiči zasahovali včera v pražských Bohnicích. Z bytu zachránili matku se synem. Ti byli převezeni do nemocnice.

Aktualizováno dnes: Příčina vzniku požáru je v šetření. "Pravděpodobně se bude jednat o nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně. Požár zničil dvě místnosti v bytě v 17. poschodí," řekla nám Pavlína Adamcová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy. 

Požár bytu ve Vratislavské ulici v pražských Bohnicích vzplál v osmnáctém nádzemním podlaží panelového domu. V bytě byly v tu dobu dvě osoby - majitelka bytu se synem. Oba hasiči předali záchranářům a ti je odvezli do nemocnice. 

I přes rychlý zásah hasičů požár zničil skoro celý byt. Od veškerého vybavení kuchyně, přes přilehlý obývací pokoj až po částečné zničení obvodových konstrukcí v kuchyni. Kontrola vedlejších bytů a střechy domu je ještě prováděna, a to z důvodu stížených světelných podmínek.

Příčina požáru tedy zatím není známá. Předběžná škoda na majetku se odhaduje na půl milionu korun. O aktualitách vás budeme informovat.

 

Čtěte také: http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/petihosty/v-petihostech-shorelo-az-10-hektaru-pole-redaktor-ctidoma-byl-pozaru

Klíčová slova:
byt