Drogový gang skončil za katrem

Sledování skupiny trvalo rok
 

V součinosti Krajských ředitelství policie Středočeského, Královehradeckého, Jihočeského a Libereckého kraje se podařilo zlikvidovat drogový gang v akci "MOLA"!

Skupina jela ve velmi rozsáhlém a propracovaném obchodu s metamfetaminem! Kriminalisté zadrželi dvanáct osob, z toho deset Čechů a dva Vietmance. "Pět osob nyní vyšetřuje Národní protidrogová centrála, zbývajících pět je šetřeno v rámci případu územních odborů, sdělila ČtiDoma.cz Barbora Kudláčková, mluvčí protidrogové policie.

Sledováni byli rok!

Šlo o několik zákroků. Pachatelé nakupovali od osob vietnamské národnosti kvalitní metamfetamin, který následně distribuovali dalším překupníkům. Teď jim hrozí až dvanáct let vězení. A jak dlouho kriminalisté dealery sledovali? "Byl to přibližně rok sledování," dodává Kudláčková.

Co policie zadržela v roce 2014? Mimo jiné kupříkladu:                                                   558,1 kg marihuany, 77,2 tis. rostlin konopí, 156,8 kg heroinu, 14,8 kg hašiše, 9,8 kg 9,8kg pervitinu 5,4 kg kokainu

Během prověřování pachatelů policisté zdokumentovali prodej dvaceti kilo pervitinu a jeho následnou distribuci koncovým uživatelům. Při domovních prohlídkách pachatelů byl zajištěn jak metamfetamin, tak půl milionu v hotovosti. Policie zabavila i několik mobilů a osobní auto.

Další pachatelé v zahraničí?

Obvinění jsou ve vazbě, kde čekají na další postup. Nic ale nekončí, prověřuje se i možný vývoz drog mimo Českou republiku. Vyšetřování tedy stále probíhá, a to i v rámci mezinárodní spolupráce. Je velmi pravděpodobné, že dojde k zadržení dalších pachatelů!

Jak jsme již informovali, drogy nejsou nijak výjimečné ani ve vězení, nebo třeba za volantem!

Klíčová slova: