Zralá pleť: Jak ji nejlépe ošetřovat

Vedoucí kosmetička Alena Kimlová
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Intenzivní péče a kvalitní přípravky – to je základní informace pro ženy 50+, 60+ a pro všechny dámy, které chtějí i ve vyšším věku dobře vypadat. Nešetřete na sobě, dopřejte si vše, co můžete.

Když přijdeme do salonu, co máme právo očekávat

Cílem ošetření v dobrém kosmetickém salonu je rozjasnění pleti, zpevnění kontur obličeje, vypnutí vrásek. Doporučujeme, abyste se v jakémkoli zařízení tohoto typu nejdříve zeptaly, jaké ošetření vám bude aplikováno. V dobrém salonu se vás zeptají i na případné alergie, anebo budou chtít znát i některé údaje o zdravotním stavu.

(Přečtěte si. Šetřete jinde, dopřejte si kvalitní péči a vůni)

 

Relaxujte, můžete i usnout

„U nás jde o intenzivní ošetření, kdy pracujeme s klientkou téměř dvě hodiny,“ vysvětlila nám Alena Kimlová, hlavní firemní kosmetička a školitelka GERnétic. „Při aplikaci přípravků využíváme jemné efleráže, což je postupné zapracování přípravků pomocí jemných kompresních přítlaků, abychom podpořily hlubokou relaxaci pleti. Přípravky, které vybereme přesně pro typ pleti klientky, můžeme – podle momentálního stavu pokožky - různě obměňovat.“

(ještě bude chladno: Pleť v zimě trpí, jak jí pomůžeme?)

 

Nejen obličej, ale také krk a dekolt

Každý salon má své postupy procedur. V kosmetických salonech GERnétic jde o postupné vrstvení různých přípravků. Jednotlivé přípravky se vzájemně doplňují, vrstvením se dosáhne dokonalejších výsledků. Na začátku ošetření je potřeba pleť odlíčit a zbavit nečistot, k tomu slouží výživné čisticí mléko a tonizační voda, které připraví pleť na další ošetření. Následuje masáž regenerační emulzí, která zároveň odstraní odumřelé buňky a zjemní nejen pleť obličeje, ale i krku a dekoltu.

Poté je na řadě reparační sérum, které se nanáší především do nejhlubších vrásek a nechá se vstřebat, a pak drenážní krém, který pokožku oživí a dovolí, aby se do ní dostalo co nejvíc výživných látek. Tato kosmetika dosahuje vynikajících výsledků.

(Čtěte také: Jídlem proti čárečkám, vrásečkám...)

 

Maska „proti věku“

„Malé množství krému zapracujeme do celé ošetřované plochy,“ pokračuje paní Kimlová. „Dále je na pořadu lifting a zpevnění pleti peptidovým komplexem a výtažky z řas, regenerační krém a anti-ageingová maska „proti věku“, která se opět aplikuje na dekolt, krk i obličej včetně úst a očí. Po jejím odstranění je posledním krokem nanesení krému s intenzivním regeneračním účinkem.“

Kvalitní kosmetické salony tohoto typu najdete třeba v Kladně, na Dobříši, v Černošicích, v Mníšku pod Brdy, v Berouně, v Zelenči nebo v Příbrami.  

Jak často bychom měly podobné ošetření a relaxaci absolvovat? Udělejte si čas alespoň jednou za 5 týdnů.