7 tipů na jarní prázdniny v Praze a okolí

Zimních radovánek si děti o prázdninách můžou užít i ve středních Čechách
 

Nemusíte zrovna vyrážet do hor, abyste si s dětmi užili prázdninového volna. I ve vašem okolí se dá najít spousta zajímavých míst a atrakcí. Kde všude na vaše děti čeká super zábava za rozumnou cenu?

Den ve vodě i na souši

Užít si den v krytém aquaparku děti potěší a vy pak můžete mít večer jen pro sebe. Po takovém dni určitě vaše ratolesti půjdou určitě rádi do postýlky už po Večerníčku. Kam vyrazit ve vašem okolí? Zkuste se podívat na koupat.se a vyberte si vašemu domovu i srdci ten nejbližší.

Doporučujeme: 5 rad, jak u dětí odstranit strach z vody a naučit je plavat

Tip: Od 1. 2. do 31. 3. 2016  mají v Aquapalace Praha v Čestlicích děti do 150 cm vstup jen za korunu s platící dospělou osobou. Kromě spousty atrakcí, tobogánů a mořského vlnobití jsou připraveny i pravidelné animační programy.

Do mořského světa

Skvělou zábavu i poznání si s dětmi užijete i v Mořském světě v pražských Holešovicích. Navíc můžete využít slev na slevových portálech na rodinné vstupné a ušetřit tak až 200 Kč.

Na brusle

Při téhle zábavě spojíte příjemné s užitečným a ještě budete mít dobrý pocit, že příliš neutrácíte. Bruslení není nijak nákladné, děti si zasportují a třeba i naučí něco nového. Kam vyrazit na ledovou plochu se můžete inspirovat tady.

Tip: Ledovou plochu najdete i v obchodním centru v pražských Štěrboholech, kde můžete kromě vstupu zdarma využít i školičky bruslení.

Lyžování si užijete nejen na horách

Jestliže byste rádi dětem dopřáli pořádnou lyžovačku, ale z jakéhokoliv důvodu se nedostane na hory, nemusíte zoufat. I v okolí Prahy se totiž dá lyžovat. Vypravit se můžete například na Monínec, do Úholiček, kde je i dětský vlek nebo na běžky do Velké Chuchle.

Do města za zábavou

Ani prázdniny v Praze nemusí být nuda. Super zábavu si děti užijí nejen v dětských hernách, ale třeba i v Království železnic na pražském Smíchově. K vidění jsou to desítky modelů vlaků, aut i významných českých staveb.

Tip: Pojede-li vlakem do Prahy, pak vás vstupenka do Království železnic vyjde na 50 Kč. Více o tom najdete na webu Království železnic.

Na koníčky

Prahnou-li vaše děti po zážitku se zvířátky, můžete je vzít nejen do zoo či minizoo, ale i na projížďku na koni. Například Jezdecká škola Macek v Českém Brodu nabízí pro děti už od tří let nejen vyjížďku, ale i přípravu koně. Děti si tak můžou vyzkoušet hřebelcování i osedlání. I tady je možné využít nejrůznějších slevových akcí, které najdete na nejznámějších slevových portálech.

Příměstské tábory

I o jarních prázdninách je možné využít tzv. příměstských táborů. Informace, co, kdy, kde nejen o jarních prázdninách pro děti z Prahy a okolí najdete na www.prazdniny-v-praze.cz.

Jak plánujete jarní prázdniny s dětmi vy? Máte nějaký super tip? Podělte se s námi.

 

Klíčová slova: