Cestujícím v okolí Prahy odpadne další starost

Lidé budou cestovat bez stresů a komplikací
 

S únorem přichází velká novinka v dopravě. Na všech železničních tratích Pražské integrované dopravy bude rozšířena platnost jednorázových papírových jízdenek. To vše v návaznosti na městskou hromadnou dopravu. Zároveň vznikne další linka systému Esko: S33 - Mělník – Velký Borek – Mšeno.

Doposud bylo možné na části trati využívat pouze předplatní jízdenky. Nyní bude praxe taková, že cestujícím, kteří již mají zakoupenou jízdenku označenou z pražské MHD nebo z návazného příměstského autobusu, bude platit také ve vlaku. Toto opatření vše změní, čímž se výrazně zlepší a zefektivní nejen cestování do centra Prahy, ale především v jeho okolí.

Možnost cestovat na jednotlivé jízdenky PID bude omezena pouze tím, že v některých stanicích a zastávkách nebude zatím umístěn označovač jízdenek PID. V těchto stanicích a zastávkách lze nastoupit do vlaku pouze s jednotlivou jízdenkou PID již označenou v jiném dopravním prostředku PID (obvykle v autobuse) nebo je nutné zakoupit jízdenku dle tarifu železničního dopravce. 

"Očekáváme vyšší zájem o využití veřejné dopravy v pražské příměstské dopravě a větší vytížení železničních spojů, které jsou v mnoha směrech nejrychlejší dopravou do zaměstnání nebo do školy,“ řekl Alois Kašpar, ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah pro Prahu a Středočeský kraj.

Do systému Pražské integrované dopravy bude zařazena také železniční zastávka Velký Borek.

Klíčová slova: