Fotogalerie: Pivovarský kozel televizní hvězdou

Kozel se ve filmařském ateliéru cítí jako doma
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Produkce seriálu Přístav angažovala kozla Oldu z Velkopopovického pivovaru. Během nátačení jednou přeskočil plot a trochu štáb vylekal. Jinak je to ale opravdová hvězda. 

 

Podle scénaře vyhrál kozla Oldu Marek Skála (Martin Dejdar) s Krupicí (Jitka Schneiderová) v tombole na Chovatelském plese. Marek se rozhodl, že z něj udělá maskota hospody Přístav v chatové osadě Zátoka pro něj postavili chlívek. 

 

Kozel neposeda

Když režisér Jaromír Polišenský zkoušel s herci scénu, kozel najednou přeskočil plůtek a vmísil se mezi štáb. Rekvizitáři ho museli přivázat a postavili mu kolem chlívku vyšší plot.

 

Zvíře vyžaduje respekt

 „Jaké instrukce jsem dostal ohledně natáčení s kozlem? Abych se k němu pokud možno moc nepřibližoval. Což dodržuju. S kozlem sice točím poprvé, ale jinak už jsem hrál třeba s kravami, psy, koňmi nebo velbloudem,“ říkal Martin Dejdar, který v seriálu hraje Marka.

 

Mazlení s kozami

Bob Klepl netradiční hereckou společnost komentoval: „Natáčení se zvířaty mi nevadí, ale zvíře nikdy nepřehrajete. Kozla bych dostat nechtěl. Ale líbilo by se mi mít kozičky kamerunské. Měl bych je na mazlení.“