Světový unikát a dva Pražské poháry. Chuchle v hledáčcích lyžařů

V prostorách pražského dostihového závodiště pomalu začíná vrcholit lyžařská sezona
 

Zbytky sněhu mizí i ze dna silničních škarp, teploty stoupají vysoko nad bod mrazu jenom ve Skiparku Velká Chuchle se připravují na vrchol lyžařské sezony. Na začátku února se tu poběží tři závody.

Pražské závodiště bude hostit Pražský pohár žactva a mládeže

 

„Pohár se měl původně běžet ve Vysokém nad Jizerou, ale protože u nich slezl sníh, bude se nakonec konat ve Velké Chuchli,“ informuje Martin Dvořák, jednatel provozovatelské společnosti SkiParku Chuchle SportGroup.cz. Závody Pražského poháru žactva a mládeže se uskuteční 3. února. Zváni jsou všichni účastníci, a to od nejmenších benjamínků až po starší dorostence ve věku 18 let.

 

Přihlášky je možné zasílat elektronicky na adresu zdravotnikpraha@email.cz, a to do druhého února (do 22:00 hodin). Ještě než na poslední chvíli přihlásíte sebe nebo svého potomka, podívejte se na webové stránky závodiště (www.skiparkchuchle.cz). V případě nepříznivých sněhových podmínek tam pořadatelé umístí informace o zrušení závodu nejpozději do 2. února (do 18:00 hodin). „Minimálně na první únorový týden by měl ale sníh na trati vydržet,“ ubezpečuje Martin Dvořák.

 

Na Pražský pohár žactva a mládeže jsou zvaní všichni závodníci starší 18 let (včetně)

 

Světový unikát na okraji Prahy

 

Jen o čtyři dny později, v neděli sedmého února, bude chuchelské závodiště hostit druhý ročník kryathlonu. Unikátní extrémní trojboj začíná v jedenáct hodin dopoledne. Více se o závodu dozvíte na Praha hostí závod kryathlonu. Účast jen s potvrzením od lékaře.

 

Pražský pohár podruhé, tentokrát pro všechny kategorie

 

Vrcholem „chuchelské sezony“ bude Pražský pohár v běhu na lyžích 2016, který se uskuteční ve středu 10. února. Závod se otevírá tentokrát i dospělým účastníkům. Přihlásit se k závodu je možné na místě, a to nejpozději 60 minut před startem příslušné kategorie (od 16 do 17:30 hodin). Zajistit si účast na pražském mistrovství je možné do devátého února i elektronicky (na www.sportovniservis.cz). „Pro soutěžící jsou připravené služby půjčovny a mazání lyží. Na akci bude přítomen i lékař, i když doufám, že zůstane bez práce,“ doufá Martin Dvořák.

 

Na muže (ročník 1996 a starší) čeká pětikilometrový okruh
Zobrazit fotogalerii (2)

O případném odvolání závodu se přihlášení soutěžící dozví buď prostřednictvím zaslaného mailu, případně na webových stránkách SkiParku Velká Chuchle.

 

Loňského, čtvrtého, ročníku se zúčastnilo okolo dvou set malých i velkých lyžařů. Závod Pražského poháru v běhu na lyžích navazuje na tradici přerušenou z dob Protektorátu. Do té doby se pražský šampionát konal v Krčském lese.

 

Klíčová slova: