Jak má vypadat základní škola v Těptíně?

Jeden z návrhů fasády Základní školy Těptín
 

Alternativní škola staví novou budovu, která zahájí provoz v příštím školním roce. Výběr jedné ze tří variant můžete ovlivnit hlasováním v anketě.

"Začali jsme letošní školní rok s prvním stupněm. Máme jednu smíšenou třídu od prvního do pátého ročníku s jedenácti dětmi. Zatím jsme v pronajatém prostoru. Nová budova by měla být dokončená nejpozději do konce června, abychom ji mohli zařídit a v září v ní začít vyučovat," řekla nám Monika Matoušková ze Základní školy Těptín.

ANKETA: Prohlédnout si vizuály tří verzí výzdoby nové školy a hlasovat pro nejlepší z nich můžete na stránkách Základní školy Těptín.

Plány do budoucna

"Plánujeme první a druhý stupeň, jehož skladba se ještě vytvoří během tohoto školního roku. Chtěli bychom dvě třídy prvního stupně, kde budou spojeny první až třetí ročník a čtvrtý až pátý. Následující rok bychom otevřeli jednu třídu druhého stupně," popsala Monika Matoušková.

Základní škola Těptín je soukromý podnik Moniky a Pavla Matouškových, kteří chtějí nabídnout alternativu ke státnímu školství. Ve třídách s maximálním počtem 14 dětí jsou věkově smíšené skupiny, kdy se mladší mohou učit od starších. Hodiny nejsou pevně časově ohraničeny, děti se mohou volně pohybovat, nejsou známkovány a za domácí úkol si vytvářejí vlastní projekty. Výuka se přizpůsobuje jak výjimečně nadaným tak handicapovaným dětem.

Připravujeme rozhovor s jednatelkou Monikou Matouškovou. 

Takto vypadá aktuálně rozestavěná budova nové školy

Čtěte také: Lenka Netopilová: Učím děti všechno od flétny po sekeru 

Klíčová slova: