Zachránili majitele i jeho kočku

Ke ztrátám na životech naštěstí nedošlo
 

Hned dva požáry zaměstnaly ve večerních hodinách středočeské hasiče.

První oheň zaplál v okresu Kutná hora, přímo ve sklepě dvoupatrové bytovky. Hasičům se podařilo oheň rychle lokalizovat a zlikvidovat. Nejdříve to vypadalo na závadu kotle, později se ale ukázalo, že byla na vině neopatrná manipulace se žhavým popelem. 

Životy zachráněny

V Osnici bylo hůř. I tady hořelo ve večerních hodinách, ovšem i tady vzniklo ohnisko požáru v prostorech sklepa. Hasičům se podařilo zamezit rozšíření ohně mimo sklep, odpojili elektřinu i plyn a našli na místě majitele, který se nadýchal kouře. Toho si posléze převzala záchranná služba a převezla jej do nemocnice.

Při dalším průzkumu našli hasiči kočku! Zachránili i jí, takže nedošlo k žádným obětem na životech. Na místě sice vznikla škoda v hodnotě půl milionu korun, uchráněn byl ale majetek za 3,5 milionu. Příčina požáru je zatím ve stadiu šetření.

Dobrovolní hasiči byli u toho

U obou požárů se zapojily jednotky dobrovolných hasičů. U Kutné Hory to byla jednotka z Ratají nad Sázavou. V Osnici potom teamy z Dolních Jirčan a ze samotné Osnice. To ale nebyly jediné požáry tohoto víkendu, hořelo například na Benešovsku.

Klíčová slova: