Zimní příprava třetiligového týmu? Pořádná dřina, zápas za odměnu

Na Vyšehradě ladí Králův Dvůr (v červeném) herní formu
 

Pro většinu fotbalistů jde jednoznačně o nejméně oblíbenou část sezony. Zimní příprava, to je totiž především nabírání fyzické kondice. A netýká se jen profesionálů. Pořádnou dřinu v tomto období podstupují i fotbalisté třetiligového Králova Dvora. Přesvědčte se sami, co všechno musí během tréninku vydržet.

O první jarní body v ČFL budou sice bojovat až v prvním březnovém víkendu, ale Cábelíci, jak se fotbalistům Králova Dvora přezdívá, neponechávají nic náhodě. Dobře vědí, že pokud budou chtít zůstat na 4. příčce tabulky i na konci sezony, musí teď makat.


Trénují pětkrát týdně, během přípravy střídají tréninky na hřišti a v terénu. Oblíbenou lokalitou je pro tým trenéra Fratiška Baráta zejména berounské medvědárium.


„Tam běháme okruh, který měří přibližně 900 metrů. Jedno kolo si dáme na rozběhání, poté jich běžíme osm a na závěr tréninku si dáme ještě jedno na vyklusání. Mezi každým kolem pak vybíháme kopečky. Za každý trénink tak naběháme asi deset kilometrů, ale záleží na intenzitě a dané rychlosti, za jak dlouho musíme kolo uběhnout,“ nastiňuje průběh tréninku brankář Jiří Krček. „Už máme za sebou dost naběhaných kilometrů a kopců,“ zdůrazňuje.


Pořád je přitom nutné mít na paměti, že většina hráčů pracuje a náročné tréninkové dávky polykají po často náročných dnech. „Je to určitě zátěž a pro kluky, co chodí do práce, je to určitě ještě těžší. Ale zvládají to výborně! Nálada je pokaždé super,“ chválí své pracující spoluhráče 22letý gólman, který momentálně studuje na vyšší odborné škole.
 

Brankář Jiří Krček


Jednou týdně pak Cábelíci zamíří místo do zdejšího kopců do sportovního centra, kde se věnují cvičení a nezbytné regeneraci. A od přípravy si pořádně neodpočinou ani o víkendu, kdy hrají přípravné zápasy. Ty ale hráči považují po náročném týdnu plném drilu za odměnu.


„Každé utkání si užívám, v přípravě je to specifické, protože míče v trénincích není tolik jako během sezony. Ale i v přípravě máme těžké zápasy. Třeba minulý týden jsme se utkali s juniorkou Sparty a bylo to fyzicky opravdu náročné,“ připomněl někdejší mládežnický reprezentant druhý zápas Králova Dvora v rámci turnaje BRICK CUP na Vyšehradě, v němž Cábelíci prohráli 1:6. Na úvod ale porazili 2:0 rezervu druholigového Táborska.
 

Cábelíkům patří v tabulce ČFL po podzimu 4. místo


Králodvorští fotbalisté si formu před jarní částí třetí ligy otestují v dalších čtyřech duelech. Na Vyšehradě narazí ještě na výběr Sparty do 19 let, pražskou Aritmu, Lovosice a na závěr turnaje změří síly s domácím Slavojem. „Všechny zápasy hrajeme dohromady s příbramskou juniorkou,“ doplnil Krček.


A o jakém cíli se v klubu po úspěšném podzimu mluví? „Žádné určité cíle nemáme. Budeme se snažit hrát takový fotbal, jako na podzim a uvidíme, jak na tom budeme po posledním kole,“ prozradil za celou kabinu mladý brankář, který se díky stabilním výkonům zařadil mezi největší opory týmu.

Klíčová slova: