Auto bez papírů a řidič cizinec

Bez papíru křížem krážem Mělnickem
 

Řidiče bez jakýchkoli dokladů zadrželi policisté na Mělnicku. Neměl na složení kauce, a tak musel vůz odstavit.

Díky výborné práci dopravní policie byl přestupek ve správním řízení vyřešen během dvou hodin. Při dopravní kontrole na Mělnicku byl řidič Fordu Mondeo vyzván k předložení všech dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla.

„Policisté při ní zjistili, že vůz má vývozní registrační značky s více než měsíc propadlou dobou platnosti. Technická byla dokonce propadlá více než čtyři měsíce," řekla tisková mluvčí PČR Mělník Markéta Johnová. Osmatřicetiletý hříšník byl navíc cizinec a nepředložil ani doklad o pojištění vozu. Vozidlo tudíž nemělo na silnici co dělat, protože podle předpisů nebylo způsobilé k provozu.

Policisté následně registrační značky zajistili pro správní řízení. Jelikož se jednalo o cizince, policisté začali jednat hned a požádali o spolupráci odbor dopravy Městského úřadu Mělník, který jako správní orgán ze zákona toto protiprávní jednání následně řeší, a díky němuž mohl být řidič po několika hodinách pravomocně potrestán.

Trest

Byl mu uložen trest spočívající v zákazu řízení na dobu šesti měsíců a pokuta ve výši 5 000,- Kč. Muž musí uhradit také náklady řízení ve výši 1 000,- Kč. Díky dobré spolupráci mohl být přestupek vyřešen hned, a přestupce se tak nevyhnul trestu.

Klíčová slova: