Středočeská TOP 09 startuje do krajských voleb

Helena Langšádlová představuje kandidáty do krajských voleb
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Porodník Petr Tiso z Jesenice nebo starosta Jan Jakob z Roztok slibují středočechům uzdravení kraje a prosperující region namísto skladiště Prahy.

MUDr. Petr Tiso, MBA
(* 14. července 1967) žije v Jesenici u Prahy, kde je zastupitelem města. Jako lékař - porodník je náměstkem ředitele Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze Podolí.  
Jan Jakob (* 2. prosince 1982) je starostou v Roztokách, předseda expertní komise TOP 09 pro samosprávu, místopředseda Klubu starostů TOP 09 
Mgr. Daniel Marek
(* 5. srpna 1981) je náměstek primátora v Mladé Boleslavi, člen správní rady Nadačního fondu Šance pro děti, člen představenstva hokejového klubu BK Mladá Boleslav  
Ing. Michaela Vojtová
(* 8. listopadu 1967) žije v Kladně a pracuje jako finanční ředitelka  
Mgr. Milan Schweigstill
(* 30. dubna 1965) žije v Mělníce téměř třicet let pracuje pedagog, učí na gymnáziu, je prvním místostarostou města Mělník
Ing. Marian Klásek
(*1. února 1974) žije v Pyšelích a pracuje jako finanční a investiční manažer, je zastupitel města Pyšely 

Kandidáty představila předsedkyně TOP 09 Středočeského kraje Helena Langšádlová. "Petr jako lékař přivedl na svět mnoho středočechů. Také je úspěšný komunální politik Jesenice," uvedla Helena Langšádlová k lídrovi kandidátky. "Honza byl jedním z nejmladších středočeských starostů a je úspěšným starostou města Roztoku u Prahy. Míša má velké zkušenosti a je expertem na veřejné rozpočty," hodnotí Helena Langšádlová.

Petr Tiso (TOP 09): Nechceme být překladištěm půlky Evropy

Omlazená kandidátka 

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberk při představení řekl: "Sám jsem odstoupil z vedení strany, protože jsem měl pocit, že se musíme omladit. Nyní máme mladší a kvalitní kandidáty. Naši voliči často podceňují důležitost krajských a obecních voleb. Osmdesát procent politiky, která se týká občanů, se děje na obecní nebo krajské úrovni. Střední Čechy jsou kolébka Čech, kde se nachází Říp, Tetín, Levý Hradec, všechno, z čeho vyrostla česká země. Musíme se společně postavit lidem, jako je bývalý hejtman Rath. Mám dobré svědomí z naší nabídky kandidátky pro střední Čechy."

Občan především

 "Na prvním místě v politice je občan. Úkolem Středočeské kraj je správa a rozvoj kraje. Nyní chybí dlouhodobá vize, jak by měl kraj vypadat za dvacet třicet let. Proto nelze zvolit strategii a v tomto smyslu je kraj nemocný," říká lídr středočeské TOP 09 Petr Tiso, který přichází s programem Středočeský kraj - zdravé srdce Čech. Středočeský kraj chce přeměnit na vysoce prosperující region se zdravou životní úrovní a životním prostředí obyvatel. "Nechceme mít ze Středočeského kraje místo, kde jsou samé montovny, skladiště, překladiště či balírny, kde budou pracovat málo kvalifikovaní lidé za málo peněz," říká Petr Tiso.

Nevyužitý potenciál kraje

 "Středočeský kraj dlouhodobě zaostává v konkurenceschopnosti a přitom má velký potenciál díky sousedství hlavního města. Komunální politici patří na krajskou úroveň. Většina kandidátů pochází z obecních reprezentací," uvedla Helena Langšádlová. 

Transparentní soutěže

"Když jsem se před pěti lety stal starostou Roztok, tak jsme mohli ve městě proinvestovat necelých pět milionů korun. Dnes již dáváme na investice přes třicet milionů. Rozumně jsme šetřili, všechny informace jsme zveřejňovali a všechny zakázky jsme poctivě soutěžili. Ačkoliv už zástupci kraje neběhají s krabicemi od více, velké rezervy v efektivním hospodaření stále jsou," popisuje svoji zkušenost a záměry Jan Jakob.

Klíčová slova: