Těhotné a kojící ženy Společně

Těhotné a kojící ženy potřebují vyváženou stravu a pravidelnou fyzickou aktivitu
 

Nastávající maminky mohou využít bezplatných kurzů, cvičení či výživového poradenství v Thomayerově nemocnici. Přihlásit se do projektu Společně je možné až do června.

Pilotní fáze projektu Společně probíhá od poloviny loňského listopadu. Těhotné a kojící maminky mají zájem prospět jak sobě, tak svým potomkům. „Pro zájemkyně je k dispozici speciální cvičení a besedy o výživě,“ říká nutriční terapeutka a zároveň koordinátorka projektu pro Českou republiku Mgr. Jitka Tomešová z Thomayerovy nemocnice.

Tradiční i nové služby

Thomayerova nemocnice navázala na předporodní a poporodní kurzy, které mají v nemocnici letitou tradici. „Nově bylo do stávajících kurzů nemocnice vloženo i téma výživy, o které mají maminky evidentně také zájem,“ vysvětluje Mgr. Jitka Tomešová. Ta v dohledné době pro maminky chystá například také moderované nakupování s nutriční terapeutkou a rovněž lekce zdravého vaření. 

Chování maminek ovlivní celý život

„Podle průzkumů, které v rámci projektu probíhají, se ukázalo, že se maminky musí dozvědět více o tom, jak svým vlastním životním stylem a životosprávou v období těhotenství ovlivňují zdraví dítěte prakticky na celý jeho život,“ říká Mgr. Tomešová.

Do projektu Společně se můžete přihlásit až do června tohoto roku. Veškeré aktivity jsou zdarma. Více informací naleznete na webových stránkách projektu nebo na jeho facebookovém profilu.

Projekt Společně je financován z fondů EU a probíhá v několika evropských městech - britském Manchesteru, Odense a Koldingu v Dánsku, v bulharské Varně anebo v Murcii ve Španělsku. Zvláštní pozornosti se dostává maminkám ze sociálně znevýhodněných skupin. Veškeré aktivity jsou v rámci pilotního projektu poskytovány zdarma.

Čtěte také: Projekt Společně pomůže maminkám se zdravým životním stylem