Hasiči z Lysé mají své medaile už doma

U zásahu jsou do pěti minut od nahlášení
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Dobrovolní hasiči z Lysé nad Labem dostali tento týden medaile a čestná uznání. Hejtman tak ocenil vítězství jednotky Sboru dobrovolných hasičů v celostátní anketě.

O vítězství v anketě Dobrovolní hasiči roku 2015 rozhodli lidé, kteří dva měsíce prostřednictvím internetu nebo pomocí SMS hlasovali a podpořili své favority z padesátky finalistů. Do ankety bylo veřejností zasláno celkem 41 tisíc hlasů.

Cílem již 5. ročníku ankety je pozvednout povědomí o náročnosti této práce a ocenit ty, kteří v průběhu celého roku obětavě a nejprofesionálněji zasahovali, nebo vyvíjeli mimořádné aktivity v oblasti prevence.

Hasiči z Lysé nad Labem patří k nejaktivnějším a nejlepším v kraji.

Vítězná jednotka hasičů z Lysé nad Labem si tento týden převzala své medaile a ocenění z rukou hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery, který vyzvihl jejich všestrannost

„Vážím si práce dobrovolných hasičů, kteří jsou kdykoliv připraveni přijít na pomoc svým bližním. Vedle toho se dobrovolní hasiči také starají o svěřenou techniku, zbrojnice, klubovny a další zázemí.  V řadě měst a obcí zajišťují společenský život, organizují plesy, kulturní či sportovní akce. Hasiči z Lysé nad Labem patří i v tomto směru k nejaktivnějším a nejlepším v našem kraji,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Dobrovolní hasiči z Lysé nad Labem mají výjezdovou jednotku zařazenou do kategorie JPO 2, což znamená, že jsou povinni do pěti minut od vyhlášení poplachu vyjet k nahlášené události alespoň ve zmenšené sestavě 1+3. 

V roce 2015 zasahovali celkem u 155 případů. Jejich nejsložitějším zásahem bylo vyproštění osob, které spadly do prázdného sila.
 

Čtěte také:

Ve Škvorci zachraňují hasiči i klíče ze stromu

Všechny hasičské jednotky zasahovaly při požáru Národního muzea