Člověk přírodě vlkem, další černé skládky u silnice ke Kmetiněvsi

Bez komentáře
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Místo abychom si hýčkali poslední zbytky zeleně a přírodních krás, snažíme se ji pořádně zničit, obec Kmetiněves by mohla vyprávět! 

Kmetiněves úklid takového nepořádku stojí přibližně 200 tisíc ročně. Tentokrát to bude ještě dražší, starosta obce Luděk Kvapil odhaduje, že úklid nové černé skládky bude stát ještě o 100 tisíc více. Ovšem pouze v první fázi! „Od zítřka začínáme s likvidací. Předběžný odhad je cca 300 tisíc Kč, jen v první fázi. Před 2 lety to bylo uklizené. V současnosti naše obecní četa o kus dál posbírala 2 kontejnery odpadu.“

Potýkáte se s podobným problémem? Ozvěte se nám! zelenkova@ctidoma.cz, tel.: 778751082

Policie to neřeší

Obec se stejným problémem potýká doslova každou chvíli. Policie záležitost bohužel neřeší, údajně nejde o trestný čin, ale pouze o přestupek. Na viníky je tedy krátká. Ačkoli se několikrát pachatele podařilo chytit, nechal totiž na místě například výpis z účtu. Přesto záležitosti policie neřeší. Podle starosty Kvapila to místní být nemohou, několikrát do roka je pro ně připraven svoz odpadu velkoobjemovým kontejnerem.

Čtěte také: Nepořádným pejskařům zatnou tipec preventisté kriminality

Kuřata v pangejtu

Před nedávnem tady řidič kamionů vysypal náklad kuřat. Muž se měl na tomto úseku silnice vybourat. V autě vezl mrazák plný drůbeže. Zřejmě nevěděl co s nákladem a tak jej vyhodil do příkopu u silnice. Mělo tady zůstat na 130 kusů zvířat. Úklid nepořádku znovu zůstal na starost kmetiněveským! Obec tak každý rok zbytečně utrácí peníze z rozpočtu, které by mohla utratit lépe a efektivněji. Začne situaci někdo řešit?

Čtěte také: Jste nezaměstnaní učitelé? V Kralupech nabízí volné pozice