Kdo vás obslouží v novém Domě služeb?

Dům služeb se otvírá během jara
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Zbuzany mají nové místo k setkávání v nové klubovně a konečně i svého zubaře. Nejen dámy pak potěší kosmetika, kadeřnictví či manikúra. Jaká je jinak vybanost obce?

Dům služeb by měl přispět k lepší občanské vybavenosti ve Zbuzanech. Za lékařem musí místní stále do Prahy nebo Jinočan, mohou však konečně navštívit svého stomatologa. 

Kdo vás obslouží a kdy

MUDr. Ambrož Lichtenberková nastoupí v květnu

Stomatologie

Doktorku Ambrož Lichtenberkovou můžete navštívit zhruba od 1.května.

 

kadeřnice před svým zrcadlem

Kadeřnictví CutWoman

Kadeřnictví otvírá již 1.března a přijímají objednávky na telefonu 735 061 064. Senioři mají slíbenou slevu 25 %.

K dispozici bude v budoucnu i manikérka a pedikérka.

 

kosmetička Mirka Šimáčková

Kosmetika

Mirka Šimáčková z Chotče, která pracuje s kosmetikou Alcina a líčí i nevěsty bude své termíny přizpůsobovat zákazníkům dle objednání.

 

Klubovna

Náplň, obsah i program klubovny pro volnočasové aktivity a kroužky se zatím tvoří a nápady se podle všeho vítají.

 

 

Dům číslo jedna

„Dům služeb“, ve kterém bude v průběhu března 2016 otevřena stomatologická ordinace, kadeřnictví, kosmetika, manikúra a pedikúra, byl zrekonstruován v režiii obci ve výši 7 milionů korun. Prostory nabízí také klubovnu pro spolkové a volnočasové aktivity, kroužky. Velkou část objektu tvoří garáž pro stroje obecní údržby. V plánu je více odpočinkových prostor a zahradní výsadba.

Vybavenost obce

Zbuzany jsou plné paradoxů, začněte článkem: Zbuzany jdou potřetí do voleb během 2 let

Nárůst obyvatel za posledních 10 let je v obci dvojnásobný. Zbuzany co do vybavenosto za tím stále dost pokulhávají. Nemají vlastního lékaře, školu a děti tak jezdí do Ořechu. „Chybí mi tady například kavárna,“ říká jedna obyvatelka Zbuzan. Restaurace Fotbalová bašta na hřišti spojuje, jak již název napovídá, dvě lásky některých pánů, piva a fotbalu. Restaurace v Hotelu Huňáček na náměstí je uzavřena. Majitel ale letos podle svých slov plánuje v rámci renovace hotelu zpřístupnit bazén a wellnes i pro veřejnost.

Jediný obchod v obci je maličký a vlastní ho majitel pravděpodobně vietnamského původu. Věci ale spějí k lepšímu. Zbuzany dostaly dotaci od Ministerstva školství na dostavbu mateřské školky, má být hotová již letos v září. Děti mají k dispozici také pěkné hřiště. 

Velkou chloubou Zbuzan bylo Automuzeum Praga.

Automuzeum Praga a jeho smutný osud

To je vzhledem k soudním sporům majitele sbírky Emily Příhody již půl roku uzavřené. Zakladatel muzea v dobré víře věnoval Zbuzanský dvůr svému synovi, který bohužel zemřel. Kolekce aut mu zůstala. Nová majitelka nemovitosti, snacha pana Příhody, ale nejenže muzeum uzavřela, sběrateli dokonce neumožňuje k třetí nejucelenější sbírce na světě přístup.

Čtěte také:

Zbuzany chystají třetí volby během dvou let

 

Z první ligy do 1.A třídy. Šírla táhli do Zbuzan kamarádi i kvalitní zázemí

Klíčová slova: