Utýraná učitelka: policie neprovedla pitvu. Vznikla petice na odvolání ředitele

Nechtěli ji například pustit ze třídy
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Podle zdroje blízkého škole nebyla po smrti utýrané učitelky provedena pitva. Po internetu také koluje petice za odvolání ředitele SPŠ Na Třebešíně Františka Bártla. Ten doposud s nikým nekomunikoval, a navíc je takzvaně "marod". Ve středu ale vystoupí na tiskové konferenci k incidentu.

Třebešínský incident ve středu probral pražský Magistrát, který je i zřizovatelem školy. Po internetu již koluje petice za odvolání ředitele SPŠ Na Třebešíně. Tu během jediného dne podepsalo na 200 lidí. Podepsat můžete i vy. 

Vedení nekomunikuje 

Jediný, kdo serveru ČtiDoma.cz dneska zvedl telefon byla sekretářka, která nás odkázala na zástupkyni Kubíkovou, popřípadě ředitele Bártla. Bohužel, ani jeden z nich na naše telefonáty nereagoval.  

K případu se vyjádřil pražský Magistrát. "Praha jakožto zřizovatel této střední školy může případné pochybení posoudit až po skončení vyšetřování. Na místě prováděla šetření kontrolní skupina magistrátního odboru školství, věcí se také zabývá pražský inspektorát České školní inspekce a Policie ČR. Podali jsme také podnět na inspektorát bezpečnosti práce," sdělil ČtiDoma.cz mluvčí Vít Hofman.

Dopis pro Valachovou 

Škola na svých internetových stránkách zveřejnila dopis pro ministryni školství Kateřinu Valachovou. Učitelé ji žádají o osobní návštěvu, při které by ředitel školy rád vysvětlil celou situaci. Podle školy by její návštěva měla nastartovat celospolečenskou diskuzi odborné veřejnosti nad tímto závažným tématem. V podstatě je už ale pozdě, protože, jak jsem již informovali, sama Valachová se o případ začala osobně zajímat. To není úplně běžný postup. Dle slov ministryně si to ale žádá závažnost situace. 

Složité dokazování souvislosti 

Prokazování příčinné souvislosti mezi smrtí učitelky a šikanou bude složitější. Podle nám dostupných informací totiž v případě tohoto úmrtí nebyla provedena pitva, což všem účastníkům týrání hraje do karet.

Případ pro vás i nadále sledujeme!

Již jsme napsali:

Utýrali učitelku: "Ty krávo, ty už učit nebudeš."

VIDEO: Utýrali učitelku, za video chtěli balík peněz

Za smrt učitelky trojka z chování a podmínečné vyloučení

Smrt učitelky prošetří ministerstvo: "Vážnost situace si to žádá."

Škola pořádá sbírku na pozůstalou po utýrané učitelce, připojte se i vy