Fitka obcházejí fantomové

Na svědomí mají krádeže za 1,5 milionu korun
 

Policie hledá dva zloděje, kteří ve fitness centrech vykrádají šatní skříňky. Odhadovaná škoda je zatím jeden a půl milionu korun. Nemusí být však konečná.

Kamery a systém krádeží

Krádežemi se policisté zabývají od konce ledna. Díky pořízeným kamerovým záznamům kriminalisté vědí, že všechny tyto skutky mají na svědomí dva prozatím neznámí pachatelé.

Ve všech zjištěných případech pachatelé postupovali stejným způsobem, a to, že v předem vytipovaném fitness centru si zakoupili jednorázový vstup do posilovny. Do té však už vůbec nedošli, neboť jejich cílem byly pouze šatní skříňky a v nich schované věci. Vypáčili je a odcizili z nich finanční hotovost, mobilní telefony, ale například také hodinky.

„Během komunikace s personálem fitness center mluvili vždy anglicky. Svým vzhledem navíc oba muži do prostředí posiloven zapadli, a tak nebudili žádné podezření. Kriminalisté prozatím zadokumentovali čtyři různá poškozená fitness centra na území Prahy. V rámci těchto krádeží způsobili škodu přesahující jeden a půl milionu korun,“ říká tisková mluvčí PČR Iveta Martínková.

Případů přibývá

Není ovšem vyloučeno, že má tato dvojice na svědomí mnohem víc případů i v dalších částech republiky. Škoda tak nemusí být zdaleka konečná. Kriminalistům se podezřelou dvojici doposud nepodařilo ztotožnit a vypátrat, proto se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k podezřelým přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

V případě dopadení a odsouzení by pachatelům mohl za trestný čin krádež hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi, a to s ohledem na výši způsobené škody.

Klíčová slova: