Ve Zbořeném Kostelci hořela obytná chata

Ilustrační foto
 

V sobotu po 21. hodině vyjížděli hasiči z Benešova k požáru chaty ve Zbořeném kostelci, který se podařilo uhasit do půlnoci. Škody ve výši 800 tisíc korun a jedno dítě se lehce nadýchalo kouřem.

Poblíž zříceniny hradu Zbořený Kostelec na pravém břehu Sázavy likvidovali hasiči požár střechy chaty. "K požáru komína se hasiči dostávali v dýchací technice s dvěma proudovými hadicemi typu C. Museli rozebrat střešní konstrukci a ještě o půlnoci ze soboty na neděli dohašovali ohniska," sdělil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Náhradní ubytování

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Benešova a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů z Týnce nad Sázavou - Pecerady a z Pyšel. "Během požáru se jedno dítě lehce nadýchalo kouřem a bylo ošetřeno zdravotnickou záchrannou službou. Majitelé chaty si zajistili náhradní ubytování," informoval Ladislav Holomčík.

Na vině elektroinstalace

Po závěrečném průzkumu termokamerou a do tří do rána na místě hlídkovali dobrovolní hasiči z jednotky Pecerady. Vyšetřovatel odhadl škodu na 800 tisíci korun a uchraněné hodnoty ve výši 3 milionů korun. Příčinou byla závada na elektroinstalaci. 

Klíčová slova: