Mělník postoupil na nájezdy, pro Benešov skončila sezona

Základní část hokejisté Velkých Popovic vyhráli. Kdo bude slavit vítězství na konci sezony?
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Sobota i neděle patřily play-off zápasům krajské hokejové ligy. Velké Popovice a Mělník se utkají v repríze loňského finále.

„Rozhodčí utkání nezvládli,“ shodují se Benešov i Velké Popovice

 

Postřehy ze čtvrtfinálového utkání HC Jesenice a SK Černošice naleznete na Překvapení se nekonalo. Do semifinále postupují favorité

Naposledy se oba týmy setkaly devátého ledna. Druhý tým tabulky, Slavoj Velké Popovice, tehdy utrpěl na vlastním ledě porážku 2:4. „Benešov bych si pro play-off přál ze všech soupeřů nejméně,“ přiznal se v pozápasovém rozhovoru Zbyněk Kukačka, trenér poražených hokejistů.

 

Trenér Králova Dvora favorizuje na zisk titulu v krajské lize hráče Slavoje Velké Popovice. Více na Vladimír Kameš: Proti Lukašenkovi jsme si moc nezahráli

Jeho přání se mu však nevyplnilo. V sobotu se oba soupeři utkali v sezoně už potřetí. Tentokrát v boji o semifinále. „Utkání jsme měli dvě třetiny pod kontrolou. Vedli jsme 4:0,“ připomíná trenér Slavoje Velké Popovice. Podle něj však neměla utkání pod kontrolou trojice nominovaných arbitrů. „Ve třetí třetině se strhla hromadná bitka, za kterou byli nespravedlivě přísněji postihováni naši hráči,“ vrací se k sobotnímu zápasu Zbyněk Kukačka. „Soupeř hrál dlouhou dobu v přečíslení,“ zmiňuje příčiny benešovského vyrovnání na 4:4 trenér.

V semifinále se střetnou hráči Velkých Popovic s hokejisty Mělníka. Černošice zabojují o finále s Rakovníkem. Zápasy se hrají už tuto sobotu.

Do nedělního zápasu vstoupili lépe hosté z Benešova, za které otevřel skóre utkání kapitán Lukáš Holánek. Ten přidal v čase 45:54 i druhou branku svého týmu. V tu dobu však už snižoval jen na průběžných 5:2. Ve zbývající čtvrthodině přidali velkopopovičtí hráči další tři góly a cestu do semifinále si otevřeli po vítězství 8:2. „Byli jsme dostatečně namotivovaní. Hráči využili své herní kvality,“ vracel se k zápasu Zbyněk Kukačka.

 

„Popovice postoupily zaslouženě. Naši jim sice byli vyrovnaným soupeřem, nebyli to však oni, kdo dával góly. Na utkání bylo znát, že úroveň krajských soutěží kvalitativně postoupila,“ upozornil Jan Pěkný, prezident klubu HC Lev Benešov. „Mrzí mě jen, že se nezvýšila i úroveň rozhodčích. Zejména sobotní zápas byl v jejich podání absolutním propadákem. I po těžkých faulech na hlavu arbitři nechávali hru pokračovat,“ zlobil se Jan Pěkný.

 

Systém play-off se klubům moc nelíbí. Mělník na něj málem doplatil

 

Po vítězství na nájezdy se z postupu do semifinále mohli radovat hráči HC Junior Mělník

Pouze dva zápasy a vítězství na body. Nový herní systém play-off budí četné kontroverze. „Nový systém je určitě spravedlivější. Na druhou stranu se poslední tři roky hraje play-off pokaždé jinak,“ říká Luděk Záhorský, trenér SK Černošice. „Pokud disponujete kádrem, ve kterém je většině hráčů přes 30 let, není to pro ně moc prostoru pro rekonvalescenci,“ upozorňuje na skutečnost, že se finálová kola odehrají během jednoho víkendu Karel Čuřík, trenér HC Jesenice. „Tím, že se jako loni nehraje případný třetí zápas, přicházejí kluby o velký finanční příjem,“ nabízí i trochu jiný pohled na věc Jaroslav Chochola, správce velkopopovického stadionu.

 

„Současný systém je nevýhodný pro lépe postavené týmy. Začínají na venkovním kluzišti a pokud prohrají první zápas, výsledek mohou napravit pouze v nájezdech. Což rozhodně není pro lépe postavené týmy v tabulce výhoda,“ uvedl Petr Kuba, druhý z trenérské dvojice HC Jesenice.

 

Ten jako by mluvil z duše mělnickým hráčům, kteří si ze sobotního utkání přivezli z Příbrami prohru 1:4. Pomyslný nůž na krku se jim však podařilo odvrátit. Po vítězství 2:1 v základní hrací době (a tím i vyrovnání série zápasů na 1:1) přišly na řadu nájezdy, které vyzněly lépe pro domácí celek. "Pochválit musím brankáře Vokurku. Nebýt jeho, do semifinále bychom se nedostali,“ říká Jan Boháček, trenér týmu. „Kluky nebylo potřeba motivovat. Je to play-off. Nikdo z nás nechtěl skončit. Zvlášť na domácím stadionu, na který nám přišla fandit pětistovka diváků,“ pokračuje trenér HC Junior Mělník.

Klíčová slova: