Novinka z Velkých Popovic: Řezané pivo v lahvi

Sládek Velkopopovického pivovaru Vojtěch Homolka
 

Velkopopovický pivovar přichází na trh s lahvovým pivem Kozel Řezaný 11. Jde o kombinaci světlého a tmavého ležáku, jehož výrobu podpořil průzkum mezi spotřebiteli.

Spojení světlého a tmavého spodně kvašeného ležáku poskytuje sladovou, jemně hořkou chuť světlého piva a karamelové tóny piva černého. Oba ležáky se vaří z ječmenného sladu a žateckého chmele.

Řezané pivo je oblíbené

„Zájem o 11 stupňové ležáky a černá piva je mezi spotřebiteli vysoký. Stejně tak se mezi českými pivaři v posledních letech těší velké popularitě řezaná piva, která si nechávají čepovat ve svých oblíbených hospůdkách. Chtěli jsme jim vyjít vstříc, a proto jsme připravili řezané pivo v lahvi podle našich představ,“ říká sládek Velkopopovického pivovaru Vojtěch Homolka.

Průzkum potvrzuje zájem

Z výsledků  výzkumu mezi 2 500 spotřebiteli vyplývá skutečnost, že 47 % z nich by zvýšilo konzumaci řezaného piva, kdyby bylo dostupné v obchodech.

Vyvážený poměr

 „Našim cílem bylo nechat vyniknout charaktery obou ležáků tak, aby ani jeden z nich nedominoval. Proto jsme poctivě vyzkoušeli celou řadu poměrů, abychom našli ten nejlepší. Chtěli jsme, aby si náš Kozel Řezaný 11 ponechal hlavní chuťové charakteristiky obou piv, která se tak mohou vzájemně příjemně doplňovat,“ vysvětluje sládek Vojtěch Homolka.

Klíčová slova: