Nový soukromý spoj vlaku Benešov - Praha

Spěšný vlak nabízí 140 míst k sezení a palubní servis
 

Rychlost a komfort nabídnou rekonstruované vlaky společnosti Arriva na trati Praha - Mnichovice - Senohraby - Čerčany - Benešov. Provoz zahajují 29. února 2016.

V pondělí 29. února vyjíždí spěšné vlaky, které v pracovní dny propojí Benešov, Čerčany, Senohraby a Mnichovice s Prahou. Základní jízdenka z Benešova do Prahy vyjde na 50 Kč, na internetu bude stát 45 Kč. Slevu dostanou studenti na ISIC kartu i pravidelně dojíždějící. 

Služby na palubě

“K dispozici budou džusy, ledový čaj, ledová káva, dětská pití, sušené maso, cereální sušenky, kvalitní čokoláda nebo hospodské brambůrky. Zaměřili jsme se na produkty, které neobsahují levný palmový olej, máme nabídku pro diabetiky i bezlepkové potraviny. Kromě toho budou ve vlaku k dispozici také základní hygienické potřeby jako zubní kartáček s pastou, šitíčko, papírové kapesníky, hřeben nebo roztok na kontaktní čočky,“ vysvětluje Jiří Nálevka, ředitel Arriva vlaky.

Jízdné a slevy

Jízdenky si můžete koupit bez přirážky u stevarda ve vlaku nebo v e-shopu na www.arriva-vlaky.cz. „Chceme co nejjednodušší tarif. Nabízíme proto základní jízdné, zlevněné zpáteční jízdné, slevu pro studenty na ISIC a velmi levné týdenní a měsíční jízdenky pro pravidelné dojíždění. Malé děti a kočárky vozíme zdarma, děti ve věku 6–15 let za polovinu, studenty ve věku 15–26 let se slevou až 40 procent a držitele průkazů ZTP a ZTP/P se slevou 75 procent," říká generální ředitel společnosti Arriva Daniel Adamka.

PID výhledově

Ředitel společnosti Arriva se nám vyjádřil k případnému zařazení spoje do Pražské integrované dopravy. „Rádi bychom jezdili v závazku veřejné služby, aby v našich vlacích mohl platit i tarif Pražské integrované dopravy. V minulosti jsme už vedli jednání se Středočeským krajem, ale tehdy o to neměl zájem. Teď jsme se tedy rozhodli vyjet na vlastní podnikatelské riziko, tato trať má podle mě potenciál – Senohraby, Mnichovice ani Čerčany pravidelné rychlé spojení s Prahou zatím nemají. Uvažujeme i o prodloužení této linky až do Vlašimi nebo Sedlčan, ale to bychom udělali jen pokud by o to měla města a kraj zájem,“ sdělil ČtiDoma.cz Daniel Adamka.

 

Jízdní řád platí od pondělí 29. 2. 2016 pro všední dny
Klíčová slova: