Dezolátní stav nahradila zámková dlažba

Oprava stála přes tři miliony korun
 

Ulice Jesemany v Sadské je hezčí a bezpečnější. Dezolátní stav tento týden vystřídala zámková dlažba a celkové zpevnění vozovky v celé ulici.

Komfort a nové kabely

Obyvatelé města Sadská na Nymbursku si mohou užívat komfortu nově zrekonstruované ulice Jesemany. Po opravě volala už dlouho. Jak vozovka, tak přilehlé chodníky byly v celkové délce ulice 178 metrů v téměř neschůdném stavu.

Vozovka v celé ulici tak dostala po celkovém zpevnění nový asfaltový povrch. Napomohla tomu i celková rekonstrukce sítě nízkého napětí, kterou prováděla firma ČEZ. Město s jejím souhlasem „připoložilo“ nové kabely veřejného osvětlení. "Výsledkem je, že vznikla celkově nová ulice s chodníky, komunikací a novým veřejným osvětlením,“ konstatoval místostarosta Sadské Václav Frank.

Slavnostní otevření

Stavba byla zahájena v září 2015 a slavnostně otevřena tento týden. Město Sadská dostalo dotaci z kraje, a to ve výši tři miliony korun, což pokrylo značnou část nákladů. Celkové náklady stavby činily 3,424 milionu korun, rozdíl hradilo město ze svého rozpočtu. 

 

Klíčová slova: