Pohledem mrtvoly

Investigativní žurnalista Pavel Mohrmann a jeho tým přesvědčuje Petra Jarolímka o úmyslech trestané dívky
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Jak zatraceně živo může být po smrti, ukázali v sobotu herci z vodolského ochotnického divadla Tleskejtekruciš divákům v kulturním domě v Nelahozevsi. Brilantní duchařská komedie Pohled a budeš udiven, zpříjemnila sobotní večer více než čtyřem desítkám diváků.

Smrtí to začíná

Šedivý a nezajímavý život zapšklého a stále podrážděného spisovatele – držitele Nobelovy ceny Mila Alcota je ten tam. Změnu nezapříčiní změna osobnosti, vliv okolí či náhlé prozření. Příčinou je smrt tohoto nevrlého intelektuála. Kdyby ale věděl, co nastane, nikdy by neumřel.

Každý tam jednou musí

Do jeho posmrtného života totiž vtrhne ducha prostý duch indiánky Minetonky Kvítek z kmene Ramapo. Prý skočila ze skály z nešťastné lásky. Pravda je ovšem taková, že jí ze skály strčil z nešťastné lásky její milenec. Milovat totiž něco takového, je prostě neštěstí. Další mrtvolou celkem živě poskakující po jevišti, je svérázný hudební skladatel Ken, který nedokončil své dílo. Milovi Alcotovi zpříjemňuje život po smrti svou strašlivou hrou na piano. Jako třetí mrtvá se ve vile spisovatele objeví Honey Winewrightová. Ta se v den své svatby postavila před nabitou pistoli svého bývalého a tedy zhrzeného milence, který chtěl sprovodit ze světa nenáviděného, ale šťastnějšího soka. Její poslední slova byla: „Roberte Maxwelle, jste-li džentlmen, zastřelíte nejdřív mě!“ Byl to džentlmen.

Hodní mrtví

Hra v průběhu děje ukáže, že kdyby tito mrtví byli živí, měli by svá srdce na pravém místě. Pomohu totiž svými skromnými prostředky lásce dvou mladých lidí a zatracení jednoho zkaženého padoucha. Nebo ne?

No, obrázek si může udělat každý sám. Stačí sledovat kulturní program ctidoma.cz a hledat další reprízu „Pohleď a budeš udiven“ souboru Tleskejtekruciš z Odolene vody.

Klíčová slova: