Za zboží nezaplatil ani korunu

 

Mladík šel po omlazovacích krémech a vitaminech. Obojí našel v lékárně v pražských Letňanech. Za zboží ale nezaplatil. To se mu podařilo v jeden den dvakrát a (za)chytily ho jen kamery v lékárně. Policistům stále uniká.

 

Krémy za tisíce

Policisté hledají mladíka, který se během deseti minut dopustil dvou krádeží ve stejné lékárně v Letňanech na Praze 9. V první várce ukradl tři krémy, následně se vrátil pro vitaminové doplňky stravy. Vzhledem k tomu, že v obou případech sáhnul po jednom z nejdražších zboží, způsobil škodu v řádech tisíců korun.

Vyhlídnul si nejdražší zboží

Využil situace a maskoval

V prvním případě mladík využil situace, kdy se lékárnice věnovala jinému zákazníkovi. Sáhnul do regálu, kde ukradl krémy na omlazení pleti. Ty si vzápětí schoval mezi záda a batoh a bez placení odešel. Když zjistil, jak je to snadné, nedalo mu to a po deseti minutách se do téže lékárny vrátil. Tentokrát pro vitaminové doplňky stravy a taktéž se mu z místa podařilo bez problému a jakékoli újmy odejít. Pokaždé se však dopustil krádeže.

 

Bezpečnostní kamery

„Obě krádeže zachytily bezpečnostní kamery. Máme tak k dispozici záznamy, na nichž je detailně

Sám sebe nemaskoval vůbec

zachyceno jak samotné jednání, tak i podoba podezřelého,“ řekla tisková mluvčí PČR Iveta Martínková.

Pátrání je zatím bezvýsledné, proto se policisté nyní obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. Informace k podezřelému volejte na linku 158, nebo nahlaste osobně na kterékoli policejní služebně.