OBRAZEM: Ohnivá show, obrat a nájezdy. Takhle se hrálo o finále!

Velké Popovice - Mělník
Zobrazit fotogalerii (25)
 

Základní část krajské ligy vcelku suverénně vyhráli, v play-off ale roli favorita potvrdit nedokázali. Hokejisté Velkých Popovic skončili těsně před branami finále. Jejich semifinálový dvojzápas s Mělníkem se musel fanouškům líbit. Viděli spoustu gólů, pořádný boj i netradiční nástup.

Úvodní zápas zvládly lépe Velké Popovice, když si z Mělníka přivezly výhru 4:2. Pak přišla na řadu odveta na ledě Slavoje. Ještě před úvodním buly si pořadatelé připravili pro fanoušky, ale především samotné hráče připravili příjemné překvapení.

Mělník se ve finále krajské ligy utká s Černošicemi, které vyřadily Rakovník. O obou semifinálových zápasech čtěte víc ZDE.


Nástup domácích borců doprovázela ohnivá show. Není divu, že měla velký úspěch i u diváků na tribuně. „Nevěděli jsme o tom, bylo to překvapení, moc hezky připravené,“ pochvaloval si útočník Slavoje Mikuláš Bícha.


„Když ale nakonec prohraješ, tak si na to ani nevzpomeneš,“ dodává záhy a nastiňuje tak, jak semifinálový souboj dopadl. Popovice sice po dvou třetinách vedly 2:1, ale po kolapsu v závěrečné části hry a pěti inkasovaných gólech musely o finalistovi rozhodnout nájezdy. A v nich měl více štěstí Mělník.

 


„Semifinále rozhodlo to, že jsme nebyli schopní jednoduše aktivně odbránit poslední třetinu domácího zápasu. Hráli jsme moc zataženě a čekali, že to prostě přečkáme. To ale nikdy nebyl náš styl a ani to neumíme. Soupeře jsme dostali na koně a už jsme se nedokázali zvednout. Zápas blbec,“ hodnotí Mikuláš Bícha. „Byl to boj do poslední minuty, do posledního nájezdu. Mělníku to ale přeji, hráli slušný hokej,“ dodal.

Klíčová slova: