Znáte seznamovací aplikaci Tinder?

Zobrazit fotogalerii (4)
 

Neříkejte, že ještě neznáte aplikaci Tinder? Jde o celosvětově známou aplikaci na seznamování. Je pro chytré telefony a můžete s ní hledat nezadané lidi ve vašem okolí! Jak to funguje a co naše osobní zkušenost?

Je vždy otázkou času, kdy se trendy známé ze západních zemí dostanou k nám. Tak tomu je i se seznamovacími aplikacemi do chytrých telefonů, z nichž nejznámější je aplikace Tinder. Tinder byl v USA oficiálně spuštěn v září 2012 a od té doby si získal mezi uživateli chytrých telefonů značnou popularitu.

Seriózní seznámení, nebo aplikace na sex?

Princip je jednoduchý: po vyplnění svého profilu, kam se vám nahrají fotky z vašeho Facebooku (jen ty, které schválíte) se vám začnou objevovat fotografie druhého (nebo stejného) pohlaví a vy máte na vybranou mezi křížkem (osoba se vám nelíbí) nebo srdíčkem, čímž dáte najevo svoji náklonnost. Pokud se sejdou dvě srdíčka, je to „match“ a můžete si začít psát.

V USA a západních zemích vyvolala tato aplikace mnoho rozporuplných reakcí a článků i v tak prestižních časopisech jakým je například Vanity Fair. Kritici většinou poukazují na to, že hodnocení jen podle fotografií zplošťuje seznamování na povrchní hodnocení podle vzhledu. Pravdou je, že Tinder je převážně v USA vnímán čistě jako „aplikace na sex“.

Osobní zkušenost s Tinderem?

Poprvé jsem ji zaregistroval při svém studijním pobytu v Dánsku. Tehdy jsem si říkal, že „něco tak povrchního nikdy mít nebudu“. Po návratu do Čech mi ji však jednou kamarád z legrace nainstaloval a já zjistil že to může být docela zábava.

Při navazování konverzace na Tinderu je potřeba být co nejvíce originální, takže klasické „ahoj, jak se máš“ asi u vašeho protějšku moc emocí nevyvolá. Je také dobré moc dlouho neotálet s pozváním, jelikož zejména slečny mají kromě vás v této aplikaci desítky i stovky dalších „matchů“. Po domluvě schůzky je další vývoj samozřejmě jen na vás.

Resumé

Pokud si chcete zpestřit váš život nezávaznými schůzkami a potkat lidi, na které byste ve vašem běžném životě možná vůbec nenarazili, mohu Tinder vřele doporučit. Nečekejte však od toho kdovíco. Šance, že zde narazíte na vašeho vysněného dlouhodobého partnera tu sice je, ale spíše velmi malá. Ženy by si pak na této aplikaci měly dávat větší pozor, s kým si píšou, jelikož i zde se vyskytuje nemalé procento „úchylů“ a stalkerů, kteří dokážou být přinejmenším velmi otravní.

Článek napsal marketingový specialista ČtiDoma.cz Ondřej Hudec.

Klíčová slova: